Κατασκευασμένο e-mail βρετανού επενδυτή καταγγέλλει στο star.gr ο ΣΥΡΙΖΑ

«Δεν τον συναντήσαμε ποτέ» λέει ο Σκουρλέτης

​Ενοχλημένοι εμφανίζονται στην Κουμουνδούρου με ένα e-mail που διέρρευσε στο διαδίκτυο και το οποίο φέρεται να έγραψε ο εκπρόσωπος του μεγάλου επενδυτικού οίκου Capital, Τζόερκ Σπόνερ (Joerg Sponer) και αφορά στην παρουσίαση του οικονομικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ που έγινε στο Λονδίνο, από τους κ.κ. Γιώργο Σταθάκη και Γιάννη Μηλιό.

Μιλώντας αποκλειστικά στο star.gr, ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σκουρλέτης έκανε λόγο για "κατασκευασμένο mail", αποκαλύπτοντας μάλιστα ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος που φέρεται να έ��ραψε την αναφορά δεν υπήρχε, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συλλέξει ως τώρα, στην συνάντηση με τους κκ Μηλιό και Σταθάκη.

«Διασταυρώσαμε τις πληροφορίες και δεν υπήρχε κάποιος εκπρόσωπος ή αντιπρόσωπος του Capital στην συνάντηση με τους κκ Μηλιό και Σταθάκη. Δεν υπήρχε στην συνάντηση ο συγκεκριμένος άνθρωπος» είπε χαρακτηριστικά ο κ.Σκουρλέτης για το mail, στο οποίο ο κ.Σπόνερ εμφανίζεται σοκαρισμένος από το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και αναφέρει με γλαφυρό τρόπο πως οι παρόντες εκπρόσωποι των funds αποκόμισαν την εντύπωση πως πρέπει να πουλήσουν τα πάντα στην Ελλάδα!

Κι αυτό γιατί σύμφωνα με τον κ.Τζόερκ Σπόνερ, το πρόγραμμα τους είναι χειρότερο και α��ό, εκείνο των κομουνιστών! Όπως λέει μάλιστα στους μετόχους και τους επενδυτές του Capital, αν μετά από αυτά ο ΣΥΡΙΖΑ πετύχει στις εκλογές την απόλυτη πλειοψηφία θα επαναληφθεί το σενάριο της Κύπρου, με μαζική φυγή καταθέσεων, ενώ οι επιχειρήσεις θα μεταφέρουν ό,τι μπορούν στο εξωτερικό και θα υπάρξει απόλυτος τερματισμός ξένων επενδύσεων.

Τι αναφέρει το εμπιστευτικό email

«Ήμουν στη συνάντηση με τον Σταθάκη (15 επενδυτές) και σε μια χωριστή συνάντηση με τον κ. Γιάννη Μηλιό, επικεφαλής οικονομικό σύμβουλο (20 επενδυτές)

- Όλοι όσοι βγήκαν από τη συνάντηση θέλουν να πουλήσουν τα πάντα στην Ελλάδα

- Το πρόγραμμα (σ.σ. που μας παρουσίασαν) είναι χειρότερο κι από εκείνο των κομμουνιστών (τουλάχιστον εκείνοι είχαν ένα σχέδιο που το 'χαν σκεφτεί καλά προηγουμένως) – αυτό εδώ θα φέρει το απόλυτο χάος.

- περιμένω ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ πετύχει ποσοστό 36,5%, δηλαδή απόλυτη πλειοψηφία δεδομένων των +50 εδρών, θα δούμε να επαναλαμβάνεται το σενάριο της Κύπρου – μαζική φυγή καταθέσεων, οι επιχειρήσεις να μεταφέρουν ό,τι μπορούν στο εξωτερικό, ενώ θα σημειωθεί και απόλυτος τερματισμός ξένων επενδύσεων.

-Υπάρχουν σκέψεις ότι ο Σαμαράς δεν θα καταφέρει να πετύχει να συγκεντρώσει πάνω από 174 βουλευτές για την ανάδειξη Προέδρου της Δημοκρατίας τον Μάρτιο – υπάρχουν δηλώσεις από πολλά μέλη του Κοινοβουλίου ότι δεν θα ακολουθήσουν τον Σαμαρά. Εάν δεν ήταν ��όσο σοβαροί την ώρα που συνομιλούσαν (οι κκ Μηλιός, Σταθάκης), θα νόμιζα ότι βρισκόμουν σε φαρσοκωμωδία στο θέατρο.

- “Αισθανόμαστε πιο κοντά στο Podemos και στο γερμανικό “die Linke”, αν και εκείνοι είναι υπέρ το δέον φιλελεύθεροι”

- Θα τερματίσουμε τη λιτότητα – είπαμε στον κόσμο που βγαίνει στους δρόμους να σταματήσει να κάνει διαμαρτυρίες, γιατί θα αναλάβουμε (σσ την εξουσία) και θα τους φροντίσουμε

- 5 θεμέλιοι λίθοι του προγράμματός τους:

-να σταματήσει η ανθρωπιστική κρίση παρέχοντας να σταματήσει η ανθρωπιστική κρίση παρέχοντας δωρεάν ηλεκτρικό ρεύμα, φαγητό, στέγη, υγειονομική περίθαλψη σε όσους έχουν ανάγκη

αύξηση μισθών για όλους με κατώτατο μηνιαίο μισθό τα 750 ευρώ, επιστ��οφή στους 14 μισθούς και 750 ευρώ x 13 μήνες για τους συνταξιούχους. Η πρόσληψη πολλών χιλιάδων υπαλλήλων σε κυβερνητικές θέσεις (σσ Δημόσιο)

-Πρωτογενές πλεόνασμα 1% με πάταξη της παραοικονομίας (δεν θα αποτελεί κίνητρο, γιατί οι φτωχοί θα έχουν τον βασικό μισθό των 750 ευρώ το μήνα (αστειεύονται...) - δεν θα υπάρχουν φόροι στα ακίνητα (κόστος 2 δισ. ευρώ), περικοπή όλων των φόρων κατά 20%, εκτός των υψηλών εισοδημάτων (κόστος 2 δισ. ευρώ), όλα θα πληρωθούν από τα 70 δισ. των απλήρωτων φόρων. Αναμένουν ότι η αύξηση του ΑΕΠ στη μετά την εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ εποχή θα απογειωθεί πάνω από 3-5%, καθώς οι ΜμΕ θα μπορούν να επενδύουν με κάθε εμπιστοσύνη (εδώ γελάμε δυνατά...). Αναμένουν επίσης (σσ στον ΣΥΡΙΖΑ) ότι θα έρθει κύμα ξένων επενδύσεων

- Επαναδιαπραγμάτευση του χρέους

Η ΕΚΤ θα αγοράσει ολόκληρο το ελληνικό χρέος για 60 χρόνια ( 70 δισ. ευρώ) και θα απολέσει κάθε τόκο (η Γερμανία κατάφερε να της γίνει το 1952 62% κούρεμα χρέους, άρα και η Ελλάδα μπορεί να πετύχει κι αυτή κούρεμα).

Ανέφερα πως η Γερμανία εκείνη την περίοδο έκανε και τεράστιες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, αλλά και οι 2 τους είπαν ότι εδώ έγιναν ήδη υπερβολικά πολλές μεταρρυθμίσεις.

Η αναλογία ελληνικού χρέους προς ΑΕΠ θα πάει στο 20% έως το 2080 (χα χαχ χα – φοβερό αστείο)

Περαιτέρω αύξηση των επιδοτήσεων από τις Βρυξέλλες κατά 5 δισ.

Κανένας στις Βρυξέλλες δεν θα έχει κέρδος αν η Ελλάδα αποχωρήσει από το ευρώ, γιατί έχουν μεγάλο μέρος του ελληνικού χρέους, ��λλά ο Τσίπρας έκανε λάθος που συμφώνησε με τη Μέρκελ ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στο Ευρώ

- Μορατόριουμ στο ιδιωτικό χρέος, με μάξιμουμ εξυπηρέτηση του 20% εξ αυτού όταν το διαθέσιμο εισόδημα είναι μεγαλύτερο από 750 ευρώ το μήνα.
Η δημιουργία γραφείων πιστωτικής ανάλυσης που θα διαμεσολαβεί μεταξύ των τραπεζών και των δανειζομένων – και θα αποφασίζει ποιος θα πληρώνει, τι θα πληρώνει και τι θα “κουρεύεται”

Το ΤΧΣ θα ανακεφαλαιοποιήσει τις τράπεζες με 3 δισ. (τον πρώτο χρόνο θα χαθούν τα παραπάνω), τον δεύτερο χρόνο θα ανακτηθούν (το είπαν και οι δυο τους αυτό, σοβαρά), καθώς το ελληνικό ΑΕΠ θα δει μεγάλη αύξηση και θα γίνει εισροή επενδύσεων

Οι τράπεζες είναι πολύ δυνατές, οι δανειολήπτες πολύ ανίσχυροι – αυτό θα αντιστραφεί

Θα γίνει αλλαγή 100% στο διοικητικό σχήμα των τριών μεγάλων συστημικών τραπεζών – πλην της Eurobank που η πλειοψηφία του κράτους στο μετοχικό σχήμα δεν υφίσταται πλέον.
Θα υπάρξει εντολή ώστε η δικαστική εξουσία να γίνει πιο παραγωγική.

Κλείνοντας ο κ.Σπόνερ τονίζει πως «Δεν θα μπορούσα να τα επινοήσω όλα αυτά, ακόμα κι αν το 'θελα»

"Στημένη επικοινωνιακή προσπάθεια"

«Έχουμε πληροφορίες και ενδείξεις ότι πρόκειται για κατασκευασμένο mail από κυβερνητικούς και τραπεζικούς κύκλους» συνέχισε ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε το star.gr μαζί του και ε��ανέλαβε «Δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Είναι κατασκευασμένο».

Παραπέμποντας στα χθεσινά σχόλια της κας Ασημακοπούλου για τις επαφές των Σταθάκη-Μηλιού στο Λονδίνο «πως άλλα λένε στην Ελλάδα και άλλα στο City του Λονδίνου», ο κ.Σκουρλέτης είπε ότι πρόκειται για ένα «αντιφατικό γεγονός» και μια «στημένη επικοινωνιακή προσπάθεια».

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε ότι τέτοιες προσπάθειες θα ενταθούν στο αμέσως επόμενο διάστημα, ενώ γνωστοποίησε ότι θα υπάρξει και απάντηση από τους κκ Σταθάκη και Μηλιό.

mail2.jpg
Φωτο- πληροφορίες για το email από το newmoney.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top