Βενιζέλος: «Η ΔΗΠΑΡ που ονειρεύτηκε ο Α.Παπανδρέου δεν πρόκειται να πεθάνει»

«Είμαστε έτοιμοι για εκλογές»

​Ολοκληρώθηκε η ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου, σε συγκέντρωση του κόμματος στην Γουμένισσα του Κιλκίς.

«Θα τρίβουν τα μάτια τους αυτοί που νομίζουν ότι η Δημοκρατική Παράταξη, που την ονειρεύτηκε ο Ανδρέας Παπανδρέου, μπορεί να πεθάνει ή να χάσει τον ρόλο της», τόνισε.

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο να γίνουν πρόωρες εκλογές υπογραμμίζοντας ότι «θέλουμε να ελπίζουμε ότι οι εκλογές θα γίνουν το καλοκαίρι του 2016, αλλά εάν κάποιοι τολμήσουν να προκαλέσουν εκλογές τώρα, είμαστε έτοιμοι να δώσουμε τη μάχη αυτή».

Ο κύριος Βενιζέλος κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «διαστρέφει» τον θεσμό του προέδρου της ��ημοκρατίας, επιδιώκοντας πρόωρες εκλογές και σημείωσε: «Δεν λέω ότι θα εκλεγεί πρόεδρος της Δημοκρατίας. Αυτό θα το δούμε στο τέλος. Λέω ότι είναι μεγάλη βλάβη των εθνικών συμφερόντων να μην εκλεγεί. Λέω ότι πρέπει να εκλεγεί. Αλλά εάν κάποιοι νομίζουν ότι προκαλώντας πρόωρες εκλογές και διαστρέφοντας τον θεσμό του προέδρου της Δημοκρατίας, θα κερδίσουν, κάνουν λάθος. Κάθε βουλευτής θα ψηφίσει φανερά. Θα ψηφίσει ενώπιον του ελληνικού λαού με την τηλεόραση να μεταδίδει την ψήφο του και καλούμε όλους τους βουλευτές και όλα τα κόμματα να ψηφίσουν υπεύθυνα και κατά συνείδηση. Ο καθένας θα πιστωθεί και θα χρεωθεί αναλόγως».

Μάλιστα, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ πως καλλιεργεί κλίμα πολιτικής αβεβαιότητας, το οποίο κάνει τις αγορές δύσπιστες, επιφυλακτικές και παρατείνει τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές. Προειδοποίησε ότι μέσα σε πέντε μέρες μπορεί να χαθούν όσα έγιναν σε πέντε χρόνια, χαρακτήρισε τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ «μαγικές λύσεις» οι οποίες μπορεί να οδηγήσουν στην «απόλυτη καταστροφή», προσθέτοντας πως «ποτέ δεν είναι αργά για να συμβεί το κακό. Όποιος ξύνεται στην κλείτσα του τσοπάνη μπορεί να τη φάει κατακέφαλα. Ποτέ δεν είναι αργά για να συμβεί η άτακτη χρεοκοπία».

Για τα στελέχη και μέλη του ΠΑΣΟΚ που στρέφονται προς τον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι επιλέγουν την επιστροφή στις πλέον παλαιοκομματικές αντιλήψεις της μεταπολίτευσης. Άφησε αιχμές και για το «Ποτάμι» λέγοντας πως ο τόπος δεν μπορεί να πάει μπροστά με απόψεις που λένε «όχι» στα παλιά κόμματα ή έξυπνες ατάκες από ανθρώπους που δεν έχουν δοκιμαστεί στη διαχείριση των προβλημάτων.

Για το ΠΑΣΟΚ είπε ότι δεν είναι εγγυητής της κυβερνητικής σταθερότητας με τη Ν.Δ. και δεν αποκλείει από τη συνεργασία δυνάμεις που θέλουν να βοηθήσουν την εθνική σταθερότητα. Σχολίασε αρνητικά το γεγονός ότι δεν υπάρχει συνεννόηση ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση, ούτε για τα θέματα εξωτερικής πολιτικής, σημειώνοντας ότι κάτι τέτοιο δεν συνέβαινε με τον Ανδρέα Παπανδρέου και τον Κωνσταντίνο Καραμανλή.

Ο κύριος Βενιζέλος δήλωσε ότι την 1η Ιανουαρίου του 2015 η Ελλάδα θα είναι εκτός Μνημονίου, σε ένα νέο ευρωπαϊκό καθεστώς με γραμμή πίστωσης και θα έχει μια αξιοπρεπή σχέση με το ΔΝΤ, χωρίς ταπεινωτικές, προσβλητικές και εσφαλμένες επεμβάσεις. Επίσης, το χρέος θα μειωθεί «χωρίς να ανοίξουμε μέτωπα με τα Κοινοβούλια ευρωπαϊκών χωρών και χωρίς να κρεμαστούμε και πάλι στα μανταλάκια».

Πάντως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν σχολίασε την βόμβα του Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος με επιστολή του στον ίδιο ζήτησε σύγκληση συνεδρίου σχετικά με τη φυσιογνωμία και τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ, που θα ακολουθήσει η εκλογή προέδρου με ανοιχτή εκλογή από τη βάση.

Να σημειωθεί ότι συναντήθηκε με τον Μητροπολίτη Γουμένισσας, Αξιούπολης και Κιλκίς, Δημήτριο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top