Κωνσταντινόπουλος: Ας αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ τις ευθύνες του, όπως το έκανε η ΝΔ το 2012

«Η τρόικα έχει πέσει τρεις φορές έξω. Απόδειξη το πρωτογενές πλεόνασμα»

Κωνσταντινόπουλος: Ας αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ τις ευθύνες του, όπως το έκανε η ΝΔ το 2012
«Ρωτήστε τον κ. Σταθάκη, τον κ. Λαφαζάνη που λέει άλλα, ή οποιονδήποτε άλλο» ήταν η απάντηση του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου σχετικά με την πιθανότητα συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Εμείς συνεργαστήκαμε και με τη Νέα Δημοκρατία με βάση την πολιτική μας, και εκείνοι ακολούθησαν την πολιτική μας. Μη ρωτάτε εμάς για την πολιτική, ρωτήστε τους άλλους: ρωτήστε τον κ. Σταθάκη, τον κ. Λαφαζάνη που λέει άλλα, ή οποιονδήποτε άλλο. Εμείς έχουμε μία συνεπή πορεία από το 2009. Ούτε “σκίζαμε το μνημόνιο”, ούτε το “διαγράφαμε σε ένα βράδυ”, ούτε διώχναμε τις επενδύσεις, ούτε τις καταθέσεις. Η παράταξή μου -νομίζω- είναι πολύ ξεκάθαρη, αλλά κι εγώ προσωπικά: Πιστεύω απόλυτα στην εθνική συνεννόηση» δήλωσε στον Αθήνα 9.84 ο υφυπουργός Ανάπτυξης.

Ο ίδιος, κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να αναλάβει τις ευθύνες του «όπως έκανε και η ΝΔ το 2012» και πρόσθεσε -απευθυνόμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση- πως πρέπει να καταλάβει ότι «ο κόσμος την έχει ψηφίσει όχι για να πετροβολάει απλά, αλλά για να συνεισφέρει στην προσπάθεια και θα κριθεί επί του πρακτέου».

Ο κ. Κωνσταντινόπουλος αναφέρθηκε και στη διαπραγμάτευση με την τρόικα, τονίζοντας πως οι εκπρόσωποι των δανειστών έχουν πέσει έξω τρεις φορές και η απόδειξη «είναι το πρωτογενές πλεόνασμα».

Παράλληλα, πρόσθεσε πως «η αξιολόγηση θα πρέπει να συζητηθεί μαζί με τη ρύθμιση του χρέους» και τόνισε ότι «πρέπει να υπάρχει σεβασμός απέναντι στους πολίτες και στις θυσίες τους, οι οποίοι έκαναν πολλά, απέναντι σε μια χώρα ολόκληρη που πέρασε πέντε πολύ δύσκολα χρόνια κι έχει φέρει αυτό το αποτέλεσμα». Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top