Νέο τελεσίγραφο από Βρυξέλλες: Ολοκληρώνετε την αξιολόγηση ή παρατείνουμε το Μνημόνιο!

«Υπάρχει χρόνος αλλά στενεύουν τα περιθώρια» - Στις 20.00 η τηλεδιάσκεψη με τρόικα

Νέο τελεσίγραφο από Βρυξέλλες: Ολοκληρώνετε την αξιολόγηση ή παρατείνουμε το Μνημόνιο!
Τελεσίγραφο μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας για να επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ τρόικας και ελληνικών αρχών δίνουν οι Βρυξέλλες.

Ταυτόχρονα δηλώνουν ότι εάν ξεπεραστεί αυτό το χρονικό όριο, τότε τα περιθώρια είναι πολύ στενά : «Θα υπάρξει τεράστιο πρόβλημα εκτός και αν -για να το θέσουμε ήπια- παραταθεί το τρέχον πρόγραμμα».

Όπως αποκάλυψε ανώτατος αξιωμα��ούχος των Βρυξελλών μιλώντας στον Τύπο, το υφιστάμενο πρόγραμμα για την Ελλάδα θα μπορούσε να παραταθεί ακόμα και για 12 μήνες, κάνοντας λόγο και για τεχνικές διαδικασίες που αφορούν την ανακεφαλαιοποίηση ορισμένων ελληνικών τραπεζών!

Ξεκαθάρισε επίσης ότι η απόφαση πρέπει να ληφθεί πολύ πριν τα τέλη του Δεκέμβρη διότι θα πρέπει να περάσει από την έγκριση έξι εθνικών κοινοβούλιων. Το ίδιο θα συμβεί ακόμα και αν επιλεγεί η λεγόμενη γραμμή πίστωσης ενισχυμένων όρων ECCL από τον ECM.

Στις 8 η τηλεδιάσκεψη με τρόικα

Να γεφυρώσουν τις διαφορές του θα επιχειρήσουν το οικονομικό επιτελείο και η τρόικα σε τηλεδιάσκεψη που είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις 20.00.

Όπως σας έχει αναφέρει το star.gr, η διαφορά με την τρόικα για το δημοσιονομικό κενό των 3,6 δισ. ευρώ έχει κοπεί στο μισό, με πηγές από την κυβέρνηση να κάνει λόγο για απόσταση που είναι μικρότερη απ’ ότι φαίνεται.

Βρυξέλλες, του Θάνου Αθανασίου Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top