Ποινή φυλάκισης 4 ετών για Παπαντωνίου και έπεται... κακούργημα

Για την ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες

Ποινή φυλάκισης 4 ετών για Παπαντωνίου και έπεται... κακούργημα
Ποινή φυλάκισης 4 ετών επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας στον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ και τη σύζυγό του Σταυρούλα Κουράκου για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες το οικονομικό έτος 2009.

Η ποινή είναι μετατρέψιμη σε χρηματική έναντι 10 ευρώ την ημέρα και έχει αναστέλλουσα δύναμη μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.

Το δικαστήριο επέβαλε και αποζημίωση 50.000 ευρώ στο Δημόσιο (που παραστάθηκε ως πολιτική αγωγή) λόγω ηθικής βλάβης , ενώ το ζευγάρι καταδικάστηκε επιπλέον, σε χρηματική ποινή 10.000 ευρώ ο καθένας.

Το ζεύγος Παπαντωνίου πιθανόν να καθίσει στο σκαμνί και για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες του έτους 2010 καθώς εκκρεμεί βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών. Η κατηγορί�� που θα αντιμετωπίσουν, αν γίνει δεκτή η πρόταση του εισαγγελέα για παραπομπή σε δίκη, είναι σε βαθμό κακουργήματος, καθώς ο νόμος άλλαξε το 2010 και το αδίκημα της ανακριβούς δήλωσης πόθεν έσχες από πλημμέλημα μετατράπηκε σε κακούργημα.

Υπενθυμίζεται ότι οι δηλώσεις του ζευγαριού απασχόλησαν τη Δικαιοσύνη όταν ερευνώντας τη «λίστα Λαγκάρντ» εντοπίστηκε σε λογαριασμό της κ. Κουράκου στην τράπεζα HSBC ποσό 1,2 εκατομμυρίων ευρώ, για το οποίο ο κ. Παπαντωνίου έχει δηλώσει άγνοια. Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top