ΕΕ: Σε εξέλιξη συζητήσεις για την ταχύτερη επιστροφή της τρόικας στην Αθήνα

Τι δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, Μαργαρίτης Σχοινάς;

ΕΕ: Σε εξέλιξη συζητήσεις για την ταχύτερη επιστροφή της τρόικας στην Αθήνα

​Στην πορεία των διαπραγματεύσεων της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, ενώ σχολίασε και το άρθρο του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά στην Καθημερινή της Κυριακής, όπου ανέφερε ότι η Ελλάδα μπαίνει σε τροχιά ανάπτυξης.

«H Ελλάδα μετά από χρόνια στασιμότητας και ύφεσης, μπαίνει σε τροχιά ανάπτυξης», είπε ο κ. Σχοινάς κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

Όσον αφορά στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, ο κ. Σχοινάς είπε ότι συνεχίζονται και αφορούν στην περάτωση της τρέχουσας αξιολόγησης, ούτως ώστε στη συνέχεια να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για τη μετά μνημόνιο εποχή, στις οποίες κεντρικό ζήτημα είναι αυτό της βιωσιμότητας του χρέους.

Ο εκπρόσωπος του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ επανέλαβε όσα είχε δηλώσει στις 6 Νοεμβρίου ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, ότι η ολοκλήρωση της τρέχουσας αξιολόγησης είναι η βασική προϋπόθεση για να ξεκινήσουν οι συζητήσεις για έξοδο της Ελλάδας από το μνημόνιο, την ώρα που Ευρωπαίοι αξιωματούχοι προειδοποιούν ότι τα ��εριθώρια στενεύουν.

Οι ίδιες πηγές υπογραμμίζουν ότι μέσα στις επόμενες 48 ώρες θα πρέπει να έχουν δημιουργηθεί οι συνθήκες για την επιστροφή της τρόικας στην Αθήνα και προσθέτουν ότι διεξάγονται συστηματικές συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών, με το δημοσιονομικό κενό να παραμένει αγκάθι στις διαπραγματεύσεις.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top