Α.Σαμαράς: Βρισκόμαστε στο τέλος μιας επίπονης προσπάθειας

"Μαζί με το ΠΑΣΟΚ παλεύουμε για να παραμείνει η Ελλάδα μέσα στην Ευρώπη"

​«Βρισκόμαστε στο τέλος μιας επίπονης προσπάθειας, διανύουμε τα τελευταία χιλιόμετρα, ο χρόνος έχει πυκνώσει, στο τέλος θα τα καταφέρουμε σίγουρα». Αυτό δήλωσε το βράδυ της Τέταρτης ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς μιλώντας σε εκδήλωση του Κύκλου Νέων Επιχειρηματιών και Επαγγελματιών.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός, «πολλά είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε, αλλά τα αποτελέσματα είναι πλέον ορατά».

«Τα νομοσχέδια για τις 100 δόσεις και για τα κόκκινα δάνεια που είναι η μεγαλύτερη αναδιάρθρωση ιδιωτικών χρεών που έχει γίνει, ο αγώνας για την προσέλκυση επενδύσεων, οι διεθνείς διαγωνισμοί για τους υδρογονάνθρακες και οι συμμαχίες γι' αυτό, είναι φωτογραφίες ενός πολυμέτωπου αγώνα που κάνουμε. Αυτά γίνονται μέσα σε ένα περιβάλλον πολιτικής σταθερότητας για να βγει η χώρα από την κρίση και για να μη ξαναπέσει σε αυτήν...Η επιχειρηματικότητα βρίσκεται στην καρδιά αυτής της προσπάθειας. Αυτός είναι ο μόνος δρόμος για να βγει η χώρα από τη κρίση και να φτιάξουμε τη Νέα Ελλάδα» πρόσθεσε ο κ.Σαμαράς, επισημαίνοντας ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ παλεύουν για να κρατήσουν την Ελλάδα μέσα στην Ευρώπη.

Ο πρωθυπουργός έκανε ειδική αναφορά στην προσπάθεια της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει την γραφειοκρατία και να ενισχύσει την επιχειρηματικότητα και την ρευστότητα στην αγορά, τονίζοντας ότι στόχος και μεγάλο ζητούμενο είναι η μείωση των φορολογικών συντελεστών.

Σύμφωνα με τον κ.Σαμαρά «για να είναι η ανάπτυξη βιώσιμη θα πρέπει να στηριχθεί στις επενδύσεις στις εξαγωγές και όχι στην κατανάλωση».

«Το μοντέλο της οικονομίας πρέπει να αλλάξει. Η Ελλάδα πρέπει να μπει στον παγκόσμιο καταμερισμό ως παραγωγός και όχι μόνο ως καταναλωτής. Το κράτος θα πρέπει να είναι δίπλα στο��ς επιχειρηματίες και όχι απέναντί τους» πρόσθεσε ο κ.Σαμαράς.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top