Μήνυμα Δένδια από τη Χίο: με ψυχραιμία θα υπερασπίσουμε τα εθνικά δικαιώματα

«Ενωμένοι θα βγούμε από την κρίση»

Μήνυμα Δένδια από τη Χίο: με ψυχραιμία θα υπερασπίσουμε τα εθνικά  δικαιώματα

Μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση έστειλε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας κατά την επίσκεψή του σήμερα στη Χίο που εορτάζει τα 102 χρόνια από την απελευθέρωσή της, όπως και στα Ψαρά.

Ο κ. Δένδιας επισκέφθηκε την περιοχή ευθύνης της 96 ΑΔΤΕ στη Χίο, παρέστη στην πανηγυρική δοξολογία που πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό και εκπροσώπησε την κυβέρνηση στη στρατιωτική παρέλαση.

«Σ’ αυτήν την κρίσιμη συγκυρία δεν χρειάζεται να σκεφτούμε τι έχουμε κάνει στο παρελθόν αλλά να συνεχίσουμε την προσπάθεια ώστε η Χώρα μας να βγει νικήτρια. Αυτό είναι το μήνυμα της σημερινής ημέρας, πέρα από πεποιθήσεις, προκαταλήψεις και στερεότυπα. Ενωμένοι, αγαπημένοι, θα βγούμε από την κρίση. Με ψυχραιμία θα υπερασπίσουμε τα εθνικά μας δικαιώματα» δήλωσε μετά την παρέλαση στο νησί του Αιγαίου.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ κ. Κωσταράκο επισκέφθηκε στη συνέχεια στρατιωτικά φυλάκια στην Αγία Ελένη της Χίου και στα Ψαρά.

Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του στα Ψαρά, ο κ. Δένδιας επισήμανε σε δήλωσή του:

«Με την ευκαιρία της σημερινής μου επίσκεψης στα ηρωϊκά Ψαρά, τη γενέτειρα μιας από της σπουδαιότερες μορφές της Επανάστασης, του Κωνσταντίνου Κανάρη, θα ήθελα να σας συγχαρώ για το επίπεδο της εκπαίδευσης, της οργάνωσης και του ηθικού που διαπίστωσα ότι διέπει το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, σε κάθε βαθμίδα της ιεραρχίας, από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ μέχρι τον τελευταίο στρατιώτη.

Το εθνικό αμυντικό σύστημα αποτελεί εγγύηση για την Εθνική Ασφάλεια και αποτελεί επίσης έναν ισχυρό μοχλό αποτροπής οποιασδήποτε απειλής. Αυτό είναι το συμπέρασμα από την επικοινωνία και τις ενημερώσεις που είχα σήμερα με τη στρατιωτική ηγεσία και τους στρατευμένους.

��ι επισκέψεις αυτές θα συνεχιστούν, ώστε να μπορέσουμε να σχηματίσουμε πλήρη εικόνα για το έργο που γίνεται που γίνεται σε κάθε κλάδο και σε κάθε μονάδα των Ενόπλων Δυνάμεων».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top