Υπουργείο Εργασίας: Δεν κινδυνεύει με λουκέτο το «Χαμόγελο του Παιδιού»

Απάντηση Κεγκέρογλου στον Κώστα Γιαννόπουλο

​Την διαβεβαίωση ότι το Χαμόγελο του Παιδιού δεν κλείνει έδωσε σήμερα ο υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Βασίλης Κεγκέρογλου, απαντώντας στις χθεσινές δηλώσεις του προέδρου του οργανισμού Κ.Γιαννόπουλου.

«Καμιά Μονάδα Προστασίας Παιδιού δεν κλείνει. Αντίθετα το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας στηρίζει τις δράσεις όλων των δομών με κάθε δυνατό τρόπο» τόνισε ο υφυπουργός.

Σύμφωνα με τον κ. Κεγκέρογλου, «το θεσμικό πλαίσιο που καθορίζεται με την υπουργική απόφαση Αρ. Δ27/34481/1526 ΦΕΚ Β Αρ. 2792/17-10-2014 για την ίδρυση και λειτουργία μονάδων προστασίας παιδιού από Ν.Π.Ι.Δ μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα:

α) Δημιουργήθηκε με καθυστέρηση 20 ετών, αφού προβλεπόταν από τον Ν2345 του 1995.

β) Αφορά τις νέες Μονάδες που θα ιδρυθούν.

γ) Οι Μονάδες που ήδη λειτουργούν έχουν τρία (3) χρόνια ως διάστημα προσαρμογής μετά την έκδοση της απόφασης, σύμφωνα με το άρθρο 16.

δ) Οι διατάξεις προσαρμογής και οι συμπληρωματικές διατάξεις που θα αφορούν τις ήδη λειτουργούσες Μονάδες, θα προκύψουν τόσο από τις προτάσεις των φορέων που ήδ�� έχουν ζητηθεί, όσο και από την διαβούλευση που θα διαρκέσει μέχρι την 10 Δεκεμβρίου 2014».

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top