Προειδοποίηση από Βρυξέλλες: Κλείστε θετικά την αξιολόγηση γιατί θα έχουμε πρόβλημα!

Αποκάλυψη: Ίσως και εντός του σ/κ η επιστροφή της τρόικας

Προειδοποίηση από Βρυξέλλες: Κλείστε θετικά την αξιολόγηση γιατί θα έχουμε πρόβλημα!
Στην Αθήνα θα βρίσκεται τις επόμενες μέρες, πιθανότατα εντός του σ/κ, η τρόικα όπως επιβεβαιώνεται από Αθήνα και Βρυξέλλες.

«Ίσως το Σαββατοκύριακο να επιστρέψουν οι τροϊκανοί» δήλωσε χαρακτηριστικά πηγή του υπουργείου Οικονομικών, απαντώντας σε ερώτηση για το πότε θα επιστρέψουν οι εκπρόσωποι των δανειστών για να ολοκληρώσουν την αξιολόγησή τους.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις αξιωματούχου της Κομισιόν, που τόνισε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι εντός των προσεχών ημερών, ενδεχομένως και μέσα στο Σαββατοκύριακο, θα επιστρέψει -καλώς εχόντων των πραγμάτων- η τρόικα στην Αθήνα .

Σύμφωνα με τον ίδιο, η τρόικα αναμένει τις απαντήσεις των ελληνικών αρχών σε σειρά από ζητήματα που έχουν τεθεί και αμέσως μετά οι επικεφαλής της προτίθενται να επιστρέψουν στην Αθήνα για τη συνέχιση των διαβουλεύσεων στο πλαίσιο της πέμπτης αξιολόγησης.

Βρυξέλλες: Κλείστε θετικά την αξιολόγηση γιατί θα έχουμε πρόβλημα με τη χρηματοδότηση!

Ο Ευρωπαίος αξιωματούχος υπογράμμισε την ανάγκη να κλείσει θετικά η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος έως το τέλος του έτους, τονίζοντας την ανάγκη η Ελλάδα να επιταχύνει
τις προσπάθειές της.

Παράλληλα, σημείωσε ότι ο χρόνος πιέζει καθώς μέχρι το τέλος του έτους απομένουν μόνο δύο συνεδριάσεις του Eurogroup και στη συνέχεια πρέπει να υιοθετηθούν αποφάσεις από ορισμένα εθνικά κοινοβούλια.

«Αν δεν είναι φιλόδοξη η ολοκλήρωση της πέμπτης αξιολόγησης θα είναι αρκετά δύσκολο να πεισθούν κάποια κράτη-μέλη για συνέχιση της χρηματοδότησης της ελληνικής οικονομίας», προειδοποίησε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος!

Συνεχίζοντας, τόνισε ότι η τρόικα κατανοεί πως δεν μπορούν να γίνουν τα πάντα μέσα σε τρεις εβδομάδες και ανέφερε ότι θα μπορούσε να υπάρχει μια «περιορισμένη ελαστικότητα» με τη μετάθεση της εφαρμογής ορισμένων θεμάτων για το 2015.

Εξάλλου, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος ανέφερε ότι η τρόικα δεν είναι πλήρως ικανοποιημένη από το σχέδιο του προϋπολογισμού για το 2015, καθώς εκτιμά ότι υπάρχει δημοσιονομικό κενό, το οποίο θα αυξήσει τις χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας για το 2015.

Τέλος, ο αξιωματούχος των Βρυξελλών σημείωσε ότι μέχρι το τέλος του έτους θα πρέπει να έχει λυθεί και το ζήτημα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους. Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top