Επίθεση Βενιζέλου σε Άγκυρα: Εκτός από πολιτική, ίσως υπάρξει και νομική αντίδραση

«Η αναστολή των συνομιλιών για την Κύπρο οφείλεται αποκλειστικά στην Τουρκία»

Επίθεση Βενιζέλου σε Άγκυρα: Εκτός από πολιτική, ίσως υπάρξει και νομική αντίδραση
Προειδοποίηση προς την Άγκυρα ότι η Ελλάδα ενδεχομένως να μην περιοριστεί στην πολιτική αντίδραση στις προκλήσεις της απηύθυνε ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατά την ενημέρωση της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής.
«Η αντίδραση μας είναι έντονη. Έχει πολιτικά χαρακτηριστικά αλλά μπορεί να λάβει και νομικά χαρακτηριστικά» ξεκαθάρισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών.
Ο κ. Βενιζέλος επέρριψε αποκλειστικά στην Τουρκία και την προκλητικότητα που δείχνει την ευθύνη για την «αναστολή των συνομιλιών» μεταξύ των δύο κοινοτήτων στην Κύπρο, ενώ τόνισε ότι η «μήτρα του προβλήματος» είναι ότι η Τουρκία αρνείται να αναγνωρίσει την εθνική κυριαρχία της Κύπρου.
«Ακόμη και αν δεχθούμε την “de facto” διχοτόμηση της Κύπρου που δεν αναγνωρίζει κανείς στη διεθνή κοινότητα, η συγκεκριμένη περιοχή βρίσκεται και ανήκει στην Κυπριακή Δημοκρατία» πρόσθεσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, ο οποίος έριξε βέλη και στην διεθνή κοινότητα για τη στάση της στην τουρκική προκλητικότητα: «Επιθυμούμε μια σαφέστερη τοποθέτηση από τη διεθνή κοινότητα γιατί όταν μιλάει για ανάγκη αποκλιμάκωσης της έντασης, βάζει στην ίδια θέση αυτόν που υπερασπίζεται τα κυριαρχικά του δικαιώματα με αυτόν που δημιουργεί το πρόβλημα».
BINTEO STAR
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top