Βενιζέλος σε Παπούλια: Πάμε για έξοδο από το Μνημόνιο με ολοκληρωμένο σχέδιο

Υπογράμμισε την ανάγκη συναίνεσης γύρω από το θεσμό του Προέδρου

Βενιζέλος σε Παπούλια: Πάμε για έξοδο από το Μνημόνιο με ολοκληρωμένο σχέδιο
Στην ανάγκη διαμόρφωσης ελάχιστων όρων συναίνεσης και συνεργασίας στο θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας αναφέρθηκε ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατά τη συνάντησή του με τον Κάρολο Παπούλια.

«Δεν μπορούμε να παίζουμε με τους θεσμούς. Έχει πολύ μεγάλη σημασία και στα εθνικά θέματα, αλλά και στη λειτουργία της δημοκρατίας να υπάρχουν ελάχιστοι όροι συναίνεσης και συνεργασίας» σημείωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για τις επαφές που είχε ο Παπούλιας με αρχηγούς των κομμάτων.

Ο κ. Βενιζέλος ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την τριμερή συνάντηση στο Κάιρο και τόνισε πως αυτό που έγινε «είναι πάρα πολύ σημαντικό και το τοποθετώ στο γενικότερο πλαίσιο της σημαντικής πολιτικής που εφαρμόζουμε». Στην παρατήρηση του κ. Παπούλια ότι η Ελλάδα στηρίζεται στο δίκαιο της θάλασσας, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε: «Πάντα στο δίκαιο της θάλασσας και το μεγάλο κεκτημένο της τριμερούς Διάσκεψης είναι η πρόσκληση που έχουμε απευθύνει σε όλες τις χώρες της περιοχής να αποδεχθούν τη σύμβαση του ΟΗΕ για το δίκαιο της θάλασσας και να ενεργούν στο πλαίσιό της. Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι η Τουρκία δεν είναι μέλος, αλλά αποδέχεται πλέον την ισχύ του εθιμικού διεθνούς δικαίου της θάλασσας και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό».

Ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε και στο σχέδιο εξόδου της Ελλάδας από το μνημόνιο τονίζοντας ότι «στόχος είναι η μετάβαση σε μια νέα εποχή με ασφάλεια, με αμυντικό θώρακα απέναντι στις κινήσεις αγοράς οι οποίες είναι κερδοσκοπικές» και υπογράμμισε ότι «το σχέδιο αυτό θα παρουσιαστεί ενώπιον του ελληνικού λαού ο οποίος έχει κάνει πάρα πολλές θυσίες». Μάλιστα, σημείωσε ότι η μεγάλη πολιτική θυσία την υπέστη το ΠΑΣΟΚ που υποβλήθηκε σε ακρωτηριασμό της εκλογικής του δύναμης χάριν του εθνικού συμφέροντος.

Τέλος, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης άφησε α��χμές εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνοντας πως ο ελληνικός λαός είναι σε θέση να αξιολογήσει μια ολοκληρωμένη διαπραγμάτευση και, από την άλλη, «ασάφειες, αβεβαιότητες και ανασφάλειες». Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top