Θεοδωράκης: Δεν πρόκειται να συναντηθούν οι πολιτικοί αρχηγοί που διεκδικούν την εξουσία

"Πρέπει η Ευρώπη να απαντήσει στις τουρκικές προκλήσεις"

​Τις τρέχουσες πολιτικό-οικονομικές σχολίασε το πρωί της Παρασκευής ο επικεφαλής του ΠΟΤΑΜΙΟΥ Σταύρος Θεοδωράκης, εκτιμώντας μεταξύ άλλων ότι δεν μπορούν να καθίσουν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί που διεκδικούν την εξουσία σε ένα τραπέζι.

«Δεν νομίζω ότι θα γίνει συνεννόηση. Έχουμε φτάσει σε ένα επίπεδο που οι πολιτικοί αρχηγοί που διεκδικούν την εξουσία δεν μιλούν καν στο τηλέφωνο μεταξύ τους, ούτε για τα στοιχειώδη. Δεν πιστεύω ότι θα υπάρξει συνάντηση τέτοια που θα μπορεί να δώσει μια εγγύηση ότι υπάρχει μια κοινή αντιμετώπιση ακόμα και των Εθνικών θεμάτων. Αυτή είναι η κατάντια του πολιτικού συστήματος. Έχουμε φτάσει σε αυτό το σημείο που θεωρούνται εχθροί. Οι δικές μας αντιθέσεις είναι πολύ μεγάλες. Είναι αντίπαλοί μας, αλλά ποτέ δεν διανοήθηκα να θεωρώ τους πολιτικούς μου αντιπάλους, εχθρούς», σχολίασε αρχικά ο κ. Θεοδωράκης, μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου και τον Real Fm.

Σχολιάζοντας τη δήλωση του υπευθύνου εξωτερικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, του κ. Ήσυχου, ο ��ποίος άφησε να υπονοηθεί, ότι «μπορεί η κυβέρνηση να αξιοποιεί την κρίση με τους Τούρκους για να μαζέψει τους 180 βουλευτές», ο κ.Θεοδωράκης έκανε λόγο για σενάρια φαντασίας.

«Αυτά είναι σενάρια φαντασίας. Αυτά είναι ντροπή να τα λένε εκπρόσωποι των κομμάτων. Πρέπει να απομακρυνθούμε από την προσπάθεια εκμετάλλευσης του γεγονότος. Αυτό που πρέπει να γίνει, είναι ότι πρέπει να υπάρχει μια ψύχραιμη αντιμετώπιση. Δεν θα πρέπει να κλιμακώσουμε αυτή την ένταση. Σε αυτή την ένταση δεν πρέπει να απαντήσει η Ελλάδα. ��ρέπει να απαντήσει η Ευρώπη. Αυτό πρέπει να είναι η μόνιμη απαίτηση που πρέπει να έχουμε. Οι προκλήσεις της Τουρκίας είναι προκλήσεις απέναντι στο Ευρωπαϊκό δίκαιο» είπε ο κ.Θεοδωράκης, επισημαίνοντας την αν��γκη να υπάρξει μια «πατριωτική πρόταση».

«Η έξοδος από αυτή την ιστορία δεν θα πρέπει να μας στοιχήσει. Είδατε πόσο πήγε να μας στοιχήσει αυτή η βεβιασμένη κίνηση Σαμαρά που ζήλεψε την τύχη του Τσίπρα και είπε –εσύ σκίζεις τα μνημόνια; Εγώ θα τους πετάξω. Κατευθείαν οι αγορές αποδόμησαν αυτή την απόφαση» πρόσθεσε ο επικεφαλής του ΠΟΤΑΜΙΟΥ, ενώ σχολιάζοντας τις προτάσεις του χθεσινού Eurogroup τόνισε πως «τα επιτόκια που πρέπει η χώρα να πληρώνει για να κάνει ανεξάρτητη πολιτική, δεν μπορεί να είναι παραπάνω από αυτά που πληρώνουν οι εταίροι μας στην Ευρώπη. Η Ελλάδα δανείζεται αυτή τη στιγμή με 2,5 %. Εκεί πρέπει να μείνουμε».

«Έπρεπε να συζητήσουν και όλες αυτές τις ενέργειες, να μην τις μαθαίνουμε από τους ξένους. Να συζητήσουμε ότι η Ελλάδα βγαίνει από τους ελέγχους, με μία εμπιστοσύνη των εταίρων που να διασφαλίζει την έξοδο στις αγορές» συνέχισε .

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top