Αποφασίστηκε η άρση της ασυλίας του βουλευτή της ΝΔ, Μ. Ταμήλου για 4 υποθέσεις

Απορρίφθηκε η αίτηση άρσης ασυλίας για τον Σ. Κοντονή

​Την άρση της ασυλίας του βουλευτή της ΝΔ, Μ. Ταμήλου για τέσσερις από τις πέντε υποθέσεις που τον αφορούσαν ενέκρινε την Τετάρτη η Βουλή, ενώ απέρριψε την αίτηση για άρση ασυλίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Σταύρου Κοντονή.

Η αίτηση που απορρίφθηκε για τον κ. Ταμήλο, αφορούσε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση που του είχε ασκήσει ο πρώην βουλευτής Τρικάλων του ΠΑΣΟΚ, Γ. Οικονόμου, ύστερα από ραδιοφωνική εκπομπή, στην οποία συμμετείχαν και οι δύο και στη διάρκεια της οποίας είχαν έντονη λεκτική αντιπαράθεση.

Συγκεκριμένα, απορρίφθηκε με 151 ψήφους, ενώ τέσσερις βουλευτές ψήφισαν υπέρ, οχτώ παρών και δύο λευκό.

Όσον αφορά στις υπόλοιπες τέσσερις υποθέσεις του κ. Ταμήλου, οι δύο αφορούσαν τη θητεία του ως Δήμαρχος Τρικκαίων και οι άλλες δύο την επιχείρηση, στην οποία ήταν συνέταιρος. Μάλιστα γι’ αυτές τις υποθέσεις, ο ίδιος ο βουλευτής της ΝΔ ζήτησε την άρση της ασυλίας του.

Τέλος η αίτηση για άρση ασυλίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Στ. Κοντονή, αφορούσε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση από τον πρώην Δήμαρχο Αρκαδίων Ζακύνθου, Στ. Μποζίκη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top