Βενιζέλος: Έχουμε τη βούληση για την πάταξη της διαφθοράς στην Ελλάδα

Νέα γραφεία για τον Εθνικό Συντονιστή κατά της Διαφθοράς Ιωάννη Τέντε

«Η διαφθορά αποτελεί ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα για την ανάπτυξη και την ευημερία και τροχοπέδη για τις επενδύσεις» σημείωσε ο Εθνικός Συντονιστής κατά της Διαφθοράς Ιωάννης Τέντες κατά τη διάρκεια της τελετής των εγκαινίων των νέων γραφείων του ανεξάρτητου φορέα, επί της οδού Ζαλοκώστα.

Ο κ. Τέντες χαρακτήρισε την ίδρυση του θεσμού ως «απάντηση της πολιτείας στο φαινόμενο της διαφθοράς», ενώ εκτίμησε ότι η βούληση για την καταπολέμηση της θα έχει διάρκεια.

Ο αντιπρόεδρος της κυ��έρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος έδωσε το παρών στα εγκαίνια, παραδέχθηκε ότι υπάρχει διαφθορά, η οποία όμως εντοπίζεται παντού: «Στην πολιτική εξουσία, στον δημόσιο τομέα αλλά και στον ιδιωτικό». Ο ίδιος, επεσήμανε ότι είναι μεγάλη παρεξήγηση να εμφανίζεται η Ελλάδα ως η χώρα με τη μεγαλύτερη διαφθορά αλλά και άδικο «η διαφθορά να αφορά μόνο τον πολιτικό κόσμο». Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να πατάξει το φαινόμενο.

Το παρών στην τελετή εγκαινίων έδωσαν και ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου, ο νέος υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Βασίλης Κικίλιας, ο γ. γ. του υπουργείο�� Δικαιοσύνης Νικόλας Καννελόπουλος, η ηγεσία του Αρείου Πάγου, ο πρόεδρος του ΣτΕ, κ.α.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top