Βενιζέλος: Έχει τιμωρηθεί ιστορικά όποιος δεν έχει δείξει συνεννόηση για τον ΠτΔ

Σφοδρή επίθεση σε Παπανδρέου – «Μεγάλο λάθος οι πρόωρες εκλογές»

Βενιζέλος: Έχει τιμωρηθεί ιστορικά όποιος δεν έχει δείξει συνεννόηση για τον ΠτΔ
«Δεν υπάρχουν περιθώρια για γκρίνιες και για προσωπικές στρατηγικές» τόνισε ο Ευλάγγελος Βενιζέλος μιλώντας στην Εθνική Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου (ΕΟΕΣ) για το συνέδριο της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ξεκαθάρισε ότι το Κίνημα δεν πρόκειται να χάσει την υπόστασή του και μίλησε για συνέδριο ανάδειξης της Δημοκρατικής Παράταξης «και όχι σχηματισμών και μηχανισμών».

Ο ίδιος, χαρακτήρισε μεγάλο λάθος την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, ενώ επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας λόγο για θεσμικά παιχνίδια με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Από τα βέλη του, ωστόσο, δεν ξέφυγε ούτε ο Γιώργος Παπανδρέου για τη στάση που είχε κρατήσει το 2009 απέναντι στην κυβέρνηση Καραμανλή: «Κάποιοι νομίζουν ότι θα ευνοηθούν, αν αποσταθεροποιήσουν τη χώρα. Όποιος δεν έχει δείξει συνεννόηση στο θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας έχει τιμωρηθεί ιστορικά. Και αυτό περιλαμβάνει και δικά μας λάθη».

Αυτή, όμως, δεν ήταν η μοναδική επίθεση στον Γιώργο Παπανδρέου. «Το ΠΑΣΟΚ δεν δέχεται συμπεριφορές μικρομεγαλισμού και αλαζονείας. Επίσης δεν δέχεται το χαρακτηρισμό ‘σημερινό ΠΑΣΟΚ’ και αυτό να το λένε αυτοί που θεμελίωσαν τη συνεργασία με τη ΝΔ» πρόσθεσε στη συνέχεια ο κ. Βενιζέλος.

Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι είμαστε λίγο πριν την έξοδο από το Μνημόνιο, και κάλεσε τους πολίτες να στηρίξουν την προσπάθεια «για να κερδίσουμε εθνικό χρόνο, και όχι κυβερνητικό χρόνο». Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top