ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Έκτακτη σύσκεψη για τους πλημμυροπαθείς στο υπουργείο Εσωτερικών

Από την Τρίτη αναμένεται να καταβληθεί η αποζημίωση των 586,94 ευρώ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Έκτακτη σύσκεψη για τους πλημμυροπαθείς στο υπουργείο Εσωτερικών

​Την γρήγορη κατασκευή έργων για αποκατάσταση των ζημιών από τις πλημμύρες, αλλά κι ένα μακροπρόθεσμο σχεδιασμό, ώστε να μην επαναληφθούν μελλοντικά ανάλογες καταστροφές, εξέτασαν ο υφυπουργός Εσωτερικών Γιώργος Ντόλιος κι αυτοδιοικητικοί παράγοντες των περιοχών που επλήγησαν.

Στη σύσκεψη που έγινε το μεσημέρι και κράτησε δυο ώρες, μετείχαν 14 δήμαρχοι ή εκπρόσωποί τους, αλλά κι εκπρόσωπος της περιφερειάρχου Αττικής Ρένας Δούρου (η διευθύντρια Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, Γιάννα Τσούπρα).

«Αν δεν γίνουν μελέτες και έργα, φοβάμαι θα έχουμε συνεχώς πλημμύρες», έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, με δήλωσή του στο Star, ο Γιώργος Ντόλιος.

Από την Τρίτη αναμένεται να καταβληθεί η αποζημίωση των 586,94 ευρώ στους περισσότερους από 1.000 πληγέντες, καθώς αποταμιεύτηκε ήδη το ποσό 900 χιλιάδων ευρώ.

Για τις τουλάχιστον 300 επιχειρήσεις που επίσης υπέστησαν καταστροφές, δόθηκε παράταση ενός ακόμη μήνα να υποβάλουν σχετικές αιτήσεις στην Περιφέρεια.

Η ολιγοήμερη καθυστέρηση στην καταβολή αποζημιώσεων αποδίδεται στο ό,τι προσήλθαν για να καταθέσουν αιτήσεις εκατοντάδες πολίτες που εμφανίστηκαν ως πλημμυροπαθείς, χωρίς ο έλεγχος των επιτροπών να πιστοποιήσει κάτι τέτοιο.

Ρεπορτάζ: Γιάννης Ευσταθίου

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top