Γεωργιάδης: θα ήταν χρήσιμο να συμμετέχει ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβερνητική προσπάθεια!

Τάχθηκε υπέρ της εθνικής συνεννόησης

Την έκπληξη έκανε ο συνήθως «δυναμικός» αλλά και «πολωτικός» για τους αντιπάλους του από άλλους πολιτικούς χώρους Άδωνις Γεωργιάδης.

«Θα ήταν χρήσιμο να υπάρχει εθνική συνεννόηση και ο ΣΥΡΙΖΑ να συμμετέχει στην προσπάθεια ακόμη και την κυβερνητική» δήλωσε σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, επισημαίνοντας όμως ότι «για να γίνει θα πρέπει να σημαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποδέχεται την ευθύνη του ως αξιωματική αντιπολίτευση».

Όπως ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης, «αν ο ΣΥΡΙΖΑ λέει στηρίζω μια κυβέρνηση για να μείνουμε στο ευρώ και να εφαρμόσουμε μεταρρυθμίσεις, βεβαίως, και θα μπορούσε να γίνει συγκυβέρνηση. Αλλά δεν λέει αυτό. Λέει θέλω να κάνω του κεφαλιού μου και σε πηγαίνει στη δραχμή».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ εκτίμησε ότι «πολιτική αστάθεια εξ αντικειμένου προκαλείται από την άρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να ψηφίσει Πρόεδρο Δημοκρατίας Η Ελλάδα δεν έχει το περιθώριο της πολιτικής αστάθειας. Είναι μια πολυτέλεια που δεν την έχουμε.. Εκλογές εδώ και τώρα σημαίνει περιπέτεια. Την περιπέτεια οι αγορές την κοστολογούν πολύ ακριβά».

Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι συμφωνεί με την εκτίμηση του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους της Βουλής ότι δεν υπάρχει εθνικό αναπ��υξιακό σχέδιο για την εποχή μετά την ολοκλήρωση του Μνημονίου. «Θέλω να είμαι ειλικρινής. Δεν υπάρχει. Εμείς λέμε, η ΝΔ, ότι πρέπει να φτιάξουμε δικό μας εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης. Και πράγματι το φτιάχνουμε και η κυβέρνηση προτείνει σειρά μεταρρυθμίσεων για αυτό. Αλλά για να γίνει πραγματικότητα αυτό το εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης πρέπει να συμφωνηθεί και από άλλες πολ��τικές δυνάμεις. Δεν μπορεί να είναι μόνο θέμα του Σαμαρά».

Κατά τον πρώην υπουργό το πρόβλημα είναι: «Δεν θα μας πιστεύει κανείς, αυτό είναι το πρόβλημα. Την ώρα που η κυβέρνηση λέει πάμε να βγούμε από το μνημόνιο, αυτή την ώρα η αξιωματική αντιπολίτευση δημιουργεί τη μεγαλύτερη πολιτική αστάθεια. Πράγμα που σημαίνει ότι οι αγορές ανεβάζουν τα επιτόκια και όποιο εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης παρουσιάζει η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να γίνει πιστευτό. Γιατί για να γίνει πιστευτό ένα σχέδιο ανασυγκρότησης πρέπει να έχει τη σύμφωνη γνώμη όλων των κυρίαρχων πολιτικών δυνάμεων του τόπου».

Σχολιάζοντας τέλος τη συνάντηση του πρωθυπουργού Αν. Σαμαρά με τον Κ. Καραμανλή ο κ. Γεωργιάδης σημειώνει: «Κάθε Nεοδημοκράτης είναι πάρα πολύ ευτυχής όταν βλέπει τον Σαμαρά να μιλάει με τον Καραμανλή».

Ακολουθήστε μας:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε
τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top