Μητσοτάκης: Στο προσκήνιο και πάλι το δίλημμα «ευρώ ή δραχμή»

«Θα υπάρχει κλίμα αβεβαιότητας έως τον Φεβρουάριο»

Κλίμα αβεβαιότητας έως τον Φεβρουάριο «βλέπει» ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η πραγματικότητα είναι ότι θα υπάρχει ένα κλίμα αβεβαιότητας μέχρι τον Φεβρουάριο. Η αστάθεια προκαλείται από τον φόβο των πρόωρων εκλογών και την πιθανότητα ότι σε αυτές ενδεχομένως να κερδίσει ένα κόμμα που δεν είναι “κανονικό”. Κάποια διλήμματα που τα είχαμε απαντήσει το 2012 θα τεθούν ξανά τον Φεβρουάριο. Οι βουλευτές πάντως ��α ξέρουν τι διακυβεύεται». σημειώνει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης στο Bloomberg.

Ο ίδιος, απαντώντας σε ερώτηση για το αν οι επενδυτές θα πρέπει να εγκαταλείψουν τα ελλ��νικά ομόλογα μέχρι να εκλεγεί ο επόμενος πρόεδρος, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Μη ρωτάτε εμένα. Εγώ απλώς κάνω τη δουλειά μου. Ρωτήστε τον ΣΥΡΙΖΑ»!

Ο κ. Μητσοτάκης σχολίασε και την μεγάλη πτώση στο Χρηματιστήριο αλλά και την άνοδο των επιτοκίων στα ελληνικά ομόλογα: «Αν το πολιτικό σύστημα της Ελλάδας δεν δείξει ότι είναι προσηλωμένο στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, τότε τα επιτόκια των ομολόγων θα παραμείνουν υψηλά. Αυτό πρέπει να το καταλάβουν όλοι και κυρίως ο ΣΥΡΙΖΑ».

trww.jpg

Αναφερόμενος στην έξοδο από το Μνημόνιο, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης τονίζει με νόημα πως η Ελλάδα «μόλις βγήκε από το νοσοκομείο και δεν είναι έτοιμη για μαραθώνιο αλλά για περίπατο στο πάρκο» και επισημαίνει ότι η προληπτική γραμμή στήριξης είναι «ακριβώς το μεταβατικό στάδιο που χρειαζόμαστε».

Ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει με επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθαρίζοντας πως ο ίδιος δεν συμμερίζεται την άποψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει γίνει πιο μετριοπαθής στις πολιτικές του προτάσεις: «Εγώ βλέπω το ίδιο κόμμα, τους ίδιους ανθρώπους, την ίδια διχαστική πολιτική πορεία. Περίπου το 40% των στελεχών του δεν θα είχαν αντίρρηση στο να βγει η Ελλάδα από το ευρώ».

Τέλος, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης σημειώνει ότι η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στο μονοπάτι των μεταρρυθμίσεων, προσθέτοντας ότι οι καλύτερες επιλογές για τη χώρα είναι είτε ο δανεισμός από τις αγορές είτε ο δανεισμός από τους εταίρους στην ευρωζώνη: «Η τρίτη επιλογή θα ήταν καταστροφική: έξοδος από το ευρώ και εθνικό νόμισμα. Δεν υπάρχουν άλλες εναλλακτικές».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top