Γ. Μηλιός: «Ο ΣΥΡΙΖΑ θα παγώσει την αποπληρωμή τοκοχρεωλυσίων»

Τι είπε για τα κόκκινα δάνεια

Γ. Μηλιός: «Ο ΣΥΡΙΖΑ θα παγώσει την αποπληρωμή τοκοχρεωλυσίων»

​Την θέση του ΣΥΡΙΖΑ για διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους επανέλαβε ο υπεύθυνος τομέα οικονομικής πολιτι��ής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μηλιός, μιλώντας στον Παραπολιτικά Fm.

Ο κ. Μηλιός ερωτώμενος και για το εάν ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει να πληρώνει τοκοχρεωλύσια, τόνισε ότι «εμείς θα ξεκινήσουμε από αυτούς που έχουν ανάγκη και όχι από τα τοκοχρεωλύσια».

Όσον αφορά για το τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ με τις τράπεζες και τις διοικήσεις τους, ο κ. Μηλιός δήλωσε ότι μέσω του ΤΧΣ θα ασκήσει τα δικαιώματα που έχει στα πιστωτικά ιδρύματα και κατά περίπτωση θα αποφασίσει για το θέμα των διοικήσεων των τραπεζών.

Ο κ. Μηλιός αναφέρθηκε και στα κόκκινα δάνεια τονίζοντας ότι «τα κόκκινα δάνεια εξακολουθούν να είναι πολύ υψηλά και η αποπληρωμή τους θα πρέπει να συνδεθεί με την δυνατότητα των υπερχρεωμένων νοικοκυριών και επιχειρήσεων να πληρώσουν», ενώ πρόσθεσε ότι η αποπληρωμή τους πρέπει να συνδεθεί με το εισόδημα, να υπάρχουν όροι αναστολής των προστίμων και όχι επιτακτική επιβάρυνση.

Επεσήμανε ακόμα ότι θα πρέπει να υπάρξει ενδιάμεσος φορέας που θα κατηγοριοποιήσει τα δάνεια που δεν πληρώνονται και ο οποίος θα αποφασίζει κατά περίπτωση διαγραφή δανείων ή αναστολή πληρωμών για ένα διάστημα χωρίς επιβαρύνσεις και πρόστιμα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top