585 ευρώ άμεση ενίσχυση ανά νοικοκυριό για τους πλημμυροπαθείς

Σύσκεψη για τη μεταφορά πόρων στην αυτοδιοίκηση

Θα μεταφερθούν άμεσα οι απαραίτητοι πόροι στους Δήμους για την καταβολή των αποζημιώσεων στους πλημμυροπαθείς, από τις υπάρχουσες πιστώσεις για φυσικές καταστροφές, μετά από συγκεκριμένο αίτημα των Δήμων προς το Υπουργείο Εργασίας και συγκεκριμένα προς την Διεύθυνση Κοινωνικής Αντίληψης και Αλληλεγγύης της Γ.Γ.Πρόνοιας, όπως διαβεβαίωσε ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου.

Όπως ανακοινώθηκε, η έκτακτη οικονομική ενίσχυση των πλημμυροπαθών είναι ύψους 586,94 ευρώ ανά νοικοκυριό για την κάλυψη των άμεσων βιοτικών τους αναγκών.

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους των Δήμων, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που συγκάλεσε ο υφυπουργός Εργασίας για την αντιμετώπιση των προβλημάτων μετά τη σφοδρή καταιγίδα της Παρασκευής στην Αττική, μέχρι τώρα έχουν υποβάλει αίτημα για απογραφή ζημιών περίπου 350 νοικοκυριά.

Στη σύσκεψη, εκτός από τον Υφυπουργό, συμμετείχαν η Γενική Γραμματέας Πρόνοιας κ. Μπέκου, υπηρεσιακά στελέχη του Υπουργείου, Δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και στελέχη των κοινωνικών υπηρεσιών των Δήμων ενώ υπήρξε συνεννόηση και με τον Εκτελεστικό Γραμματέα της Περιφέρειας Αττικής.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top