Σαμαράς από Βρυξέλες: καλώ τους πάντες σε μία διαδικασία συναίνεσης

«Τιμή μου που εκπροσώπησα την Κύπρο στη σύνοδο κορυφής»

Σαμαράς από Βρυξέλες: καλώ τους πάντες σε μία διαδικασία συναίνεσης

Κάλεσμα συναίνεσης προς όλους, αλλά με αιχμές παράλληλα προς τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα, απηύθυνε ο πρωθυπουργός κ. Σαμαράς κατά τη συνέντευξη Τύπου που έδωσε μετά την ολοκλήρωση της συνόδου κορυφής στις Βρυξέλλες.

«Θεωρώ ότι πολύ πιο σημαντικό και ασφαλές για την Ελλάδα να υπήρχε σε κάποιο βαθμό, μία ελάχιστη συναίνεση της αντιπολίτευσης. Αντ’ αυτού βλέπω μια απόλυτη άρνηση και το μόνο που μπορεί να κάνεις είναι να αποκρυπτογραφείς τι θέλει κάθε συνιστώσα αυτής της παράταξης. Θα θέλαμε μα Ελλάδα ενωμένη γροθιά. Δεν θέλει να το κάνει η αντιπολίτευση ας μην το κάνει, είναι δικαίωμά της, εμείς πρέπει να βγάλουμε την Ελλάδα από το τούνελ. Καλώ τους πάντες σε μία διαδικασία συναίνεσης. Από εκεί και πέρα όπως στρώσεις θα κοιμηθείς».

Απαντώντας επίσης ο κ. Σαμαράς σε ερώτηση του ανταποκριτή του Star Θάνου Αθανασίου, σχετικά με τις διαπραγματεύσεις με την ΕΕ οι οποίες επαναλαμβάνονται συνεχώς, κάθε τρεις και λίγο, ανέφερε:

«Είμαστε τώρα στο τέλος, δεν πρέπει να γίνει αυτό που έχει συμβεί στο παρελθόν. Είμαστε αποφασισμένοι να τελειώσουμε μέχρι τον Δεκέμβριο και θα τελειώσουμε μέχρι τον Δεκέμβριο».

Ο πρωθυπουργός είχε διευκρινίσει πάντως προηγουμένως ότι η συγκεκριμένη διαπραγμάτευση δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα, τουλάχιστοιν σχετικά με τον μηχανισμό εξόδου της Ελλάδας από το μνημόνιο.

Σχετικά με το Κυπριακό, ανέφερε ότι ήταν τιμή που εκπροσώπησε και την Κύπρο, λόγω της ασθένειας του κ. Αναστασιάδη. «Παρουσίασα τις θέσεις του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας για προκλήσεις της Τουρκίας στην Κυπριακή ΑΟΖ. Στη συζήτηση υπάρχει μια πολύ σημαντική απόφαση, καλεί την Τουρκία να σεβαστεί την κυριαρχία της Κύπρου και τα δικαιώματα στη ΑΟΖ» επισήμανε για τα συμπεράσματα της συνόδου κορυφής.

Ο κ. Σαμαράς χαιρέτισε το «πακέτο Γιούνκερ» για την ανάπτυξη και διευκρίνισε ότι τα εργαλεία που υπάρχουν θα λαμβάνουν υπόψη τις ευρύτερες μακροοικονομικές προοπτικές της Ευρώπης: «Δεν θα λένε μόνο μειώστε τα ελλείμματα, σε κάποιους θα λένε αυξήστε τη ζήτηση, για να καταναλώνετε τα προϊόντα άλλων ευρωπαϊκών χωρών».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top