Ελληνικό Δημόσιο 2014: Διευθυντές χωρίς υφιστάμενους και τμήματα χωρίς αντικείμενο!

Έρχεται νέο πιο ευέλικτο και οικονομικό Δημόσιο από τις 29 Οκτωβρίου

Ελληνικό Δημόσιο 2014: Διευθυντές χωρίς υφιστάμενους και τμήματα χωρίς αντικείμενο!
Γενικοί διευθυντές για τρεις εργαζόμενους, διευθυντές χωρίς υφιστάμενους και προϊστάμενοι που προΐστανται… του εαυτού τους.

Τη σημερινή αυτή (θλιβερή και εξοργιστική) εικόνα στις μισές δημόσιες υπηρεσίες -σύμφωνα με την απογραφή που έγινε υπό την εποπτεία του ΟΟΣΑ- υπόσχεται να αντικαταστήσει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης από τις 29 Οκτωβρίου.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κάνει λόγο για τομή στη δημόσια διοίκηση με ένα Δημόσιο, πιο ευέλικτο, πιο λειτουργικό και πιο οικονομικό, καθώς θα συγχωνευτούν διευθύνσεις και τμήματα σε ποσοστό 41%.

Είναι χαρακτηριστικό πως μέχρι και τώρα λειτουργούν υπηρεσίες χωρίς αντικείμενο! Κορυφαία παραδείγματα:

• Στην Πάτρα, μέχρι πρόσφατα, δημοτική εταιρία είχε 5μελές διοικητικό συμβούλιο αλλά κανέναν εργαζόμενο.

• Στο υπουργείο Παιδείας λειτουργούσε Διεύθυνση Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης αλλά -εδώ και χρόνια- δεν έχει πλέον αντικείμενο.

• Πάλι στο υπουργείο Παιδείας λειτουργούσε Διεύθυνση Εξωσχολικών Οργανώσεων με τρία τμήματα και αντίστοιχους προϊστάμενους αλλά -και πάλι- κανέναν υπάλληλο.

• Χωρίς αντικείμενο λειτουργούσε μέχρι πρόσφατα στο υπουργείο Τουρισμού, Τμήμα Διαχείρισης Παράκτιας Ζώνης

• Το ίδιο συνέβαινε και με το Τμήμα Δακτυλογράφησης και Αντιπαραβολής και Γραφείο Σχεδιαστήριου στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Τα νέα οργανογράμματα για το Δημόσιο

Με τα νέα οργανογράμματα που θα ισχύσουν θα παραμείνουν:

Από τις 115 –σήμερα- γενικές διευθύνσεις, 93

Από τις 1644 διευθύνσεις, 993

Από τα 5763 τμήματα, 3322.

Η συνολική εξοικονόμηση από τις περικοπές σε επιδόματα θέσης και τις δαπάνες για τη λειτουργία επιμέρους Υπ��ρεσιών, υπολογίζεται σε 10,8 εκ. ευρώ.

Από την άλλη, θα δημιουργηθούν τμήματα Εσωτερικού Ελέγχου, αλλά και Αποκεντρωμένων Μονάδων Κρατικών Ενισχύσεων, ώστε να υπάρχει αυξημένη εποπτεία για τις κρατικές επιχορηγήσεις. Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top