Σαμαράς: Κύρια κίνηση για την οικονομική ανάπτυξη ο Τουρισμός

Συναντήθηκε με τον γγ. του ΠΟΤ παρουσία της Όλγας Κεφαλογιάννη

«Κύρια κίνηση για την οικονομική ανάπτυξη» χαρακτήρισε τον Τουρισμό ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος συναντήθηκε με τον γ.γ. του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού Ταλέπ Ριφάι στο Μέγαρο Μαξίμου παρουσία της υπουργού Τουρισμού Όλγας Κεφαλογιάννη.

«Το εκτιμώ και είμαι ευτυχής που είστε σε μια χώρα, η οποία προχωρά, όσον αφορά τον τουρισμό. Είμαστε εδώ για ακόμη περισσότερο πρόο��ο. Ο τουρισμός είναι ουσιαστικά η κύρια κίνηση για την οικονομική ανάπτυξη» είπε ο πρωθυπουργός στη σύντομη συνομιλία που είχε με τον Ριφάι μπροστά στις κάμερες.

«Το έχετε αποδείξει αυτό» απάντησε ο γ.γ. του ΠΟΤ, με τον πρωθυπουργό να ανταπαντά: «Ναι, γιατί είδατε ότι αυτό που είχε συμβεί εδώ ήταν λόγω έλλειψης ρευστότητας. Και ο τουρισμός παρέχει άμεσα ρευστότητα, με ένα πολύ υψηλό πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα. Αυτό ήταν πολύ σημαντικό!».

«Και τα χρήματα πηγαίνουν απευθείας στο λαό. Η αλυσίδα των αγαθών που ο τουρισμός μπορεί να επηρεάσει είναι απίστευτη. Είμαστε ικανοί, μέσω των σπουδών μας, να απαριθμήσουμε 53 παροχές υπηρεσιών σχετικές με τον τουρισμό. Οι οδηγοί ταξί, οι αρτοποιοί, οι ιδιοκτήτες καταστημάτων, οι πωλητές σουβενίρ, ο καθένας έχει κάτι να προσφέρει» σημείωσε εκ νέου ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού.

«Αυτό είναι πολύ καλό» συμφώνησε ο πρωθυπουργός.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top