Δικαστές σε Τσίπρα: Η κυβέρνηση παραβιάζει την έννομη τάξη & το κράτος Δικαίου!

Έθεσαν θεσμικό ζήτημα λόγω της μη εφαρμογής δικαστικών αποφάσεων

Δικαστές σε Τσίπρα: Η κυβέρνηση παραβιάζει την έννομη τάξη & το κράτος Δικαίου!
Για θεσμικό ζήτημα που προκύπτει από τη μη εκτέλεση δικαστικών αποφάσεων έκαναν λόγο οι δικαστές στη συνάντησή τους με τον Αλέξη Τσίπρα.

Οι πρόεδροι των Δικαστικών Ενώσεων έκαναν λόγο για παραβίαση της έννομης τάξης και του κράτους δικαίου, ενώ δήλωσαν στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν έχουν λάβει τίποτα από την αναδρομική αποκατάσταση των αποδοχών τους, παρά την εντύπωση περί του αντιθέτου που έχει δημιουργήσει το ΥΠΟΙΚ.

Οι δικαστές σημείωσαν ότι θα έπρεπε να αποφεύγονται οι πολιτικές δηλώσεις για το έργο της Δικαιοσύνης, εξηγώντας ότι αναφέρονται «όχι στην έννοια της ευρείας κριτικής, αλλά όταν οι δηλώσεις συνιστούν παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης». Διευκρίνισαν, πάντως, πως όσον αφορά την ύπαρξη πολιτικών παρεμβάσεων, εξαρτάται από τους ίδιους τους δικαστές κατά πόσο τις δέχονται και υποκύπτουν.

Ο κ. Τσίπρας, από την πλευρά του, υποστήριξε ότι οι δικαστικές αποφάσεις οφείλουν να προστατεύουν την δημοκρατική και κοινωνική επιταγή του Συντάγματος και πρόσθεσε πως η εμπιστοσύνη των πολιτών στη Δικαιοσύνη και το πολιτικό σύστημα οφείλει να αποκατασταθεί μέσω της προστασίας της ανεξαρτησίας των δικαστών. Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top