Γρηγοράκος: έτοιμη η Ελλάδα για μέτρα πρόληψης σχετικά με τον ιό Έμπολα

Εγκαθίσταται μηχάνημα ανίχνευσης θερμοκρασίας στο «Ελ. Βενιζέλος»

Γρηγοράκος: έτοιμη η Ελλάδα για μέτρα πρόληψης σχετικά με τον ιό Έμπολα

Η Ελλάδα είναι πρωτοπόρος στην πρόληψη τυχόν κρούσματος του ιού Έμπολα, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Λεωνίδας Γρηγοράκος.

«Όλα είναι υπό έλεγχο» υπογράμμισε ο κ. Γρηγοράκος σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ- ΜΠΕ και ανέφερε ότι το νοσοκομείο «Αμαλία Φλέμινγκ», όπου θα προωθηθούν τυχόν ύποπτα κρούσματα, είναι πανέτοιμο.

«Κατά τη συνάντηση που είχα με τα ΔΣ των νοσοκομείων «Σισμανόγλειο» και «Αμαλία Φλέμινγκ» επιβεβαιώθηκε η ετοιμότητα του μηχανισμού αντιμετώπισης» σημείωσε. Ωστόσο, επισήμανε ότι πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί και να παραμείνουμε ψύχραιμοι γιατί ο πανικός δεν είναι καλός σύμβουλος.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας εξέφρασε την εκτίμηση ότι αυτήν τη στιγμή δεν απαιτούνται περισσότερα χρήματα, όμως σε αντίθετη περίπτωση το κόστος θα είναι πολύ υψηλό, σε βαθμό που θα ανατραπεί η οικονομική πολιτική στην υγεία.

«Μας ενδιαφέρει απολύτως, να ελέγχουμε όχι μόνο τις εισόδους αλλά και τις εξόδους από τις χώρες, με ειδικά μηχανήματα που έχουν τοποθετηθεί στα αεροδρόμια και στα λιμάνια, προκειμένου να εντοπίζονται από την αλλαγή της θερμοκρασίας άτομα ύποπτα. Σύντομα θα εγκατασταθεί τέτοιο μηχάνημα και στο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος" για καλύτερο έλεγχο των επισκεπτών από τις επικίνδυνες περιοχές» πρόσθεσε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top