Το… «διαζύγιο» της Ελλάδας από το ΔΝΤ στο επίκεντρο του Eurogroup

Τι σκέφτονται οι Ευρωπαίοι εταίροι

Το… «διαζύγιο» της Ελλάδας από το ΔΝΤ στο επίκεντρο του Eurogroup

​Επόμενη στάση… Λουξεμβούργο, για τον υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη, ο οποίος μετά την συνάντησή του με την Κριστίν Λαγκάρντ στην Ουάσινγκτον, θα παραστεί στη συνεδρίαση του Eurogroup που θα ξεκινήσει το μεσημέρι της Δευτέρας.

Σ’ αυτή, το… διαζύγιο της Ελλάδας από το ΔΝΤ θα είναι το δεύτερο θέμα της ατζέντας, μετά την Κύπρο, με τους Ευρωπαίους εταίρους να δίνουν ιδιαίτερη σημασία στις προθέσεις της χώρας για έξοδο από το μνημόνιο.

Ο κ. Χαρδούβελης, αναμένεται να επαναλάβει τη θέση της κυβέρνησης για έξοδο από το μνημόνιο και την απόφασή της να μην ζητήσει το υπόλοιπο των δόσεων, ύψους 12,8 δισ. ευρώ από το ΔΝΤ, ως τον Μάρτιο του 2016, αλλά να αναζητήσει τα χρήματα αυτά από τις αγορές.

Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών πάντως αναμένεται να υπογραμμίσει την δέσμευση της χώρας να ολοκληρώσει την πέμπτη αξιολόγηση, ώστε να λάβει τις τελευταίες δόσεις από ΕΕ και ΔΝΤ, ύψους 7,1 δισ. ευρώ.

Οι Ευρωπαίοι εταίροι δεν έχουν κρύψει τους ενδοιασμούς τους για την έξοδο της χώρας από το μνημόνιο και συγκεκριμένοι κύκλοι προωθούν το άνοιγμα μιας προληπτικής χρηματοδοτικής γραμμής για την Ελλάδα, από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας».

Οι κ.κ. Ντέκλαν Κοστέλο (ΕΕ), Κλάους Μαζουχ (ΕΚΤ) και Ρίσι Γκογιάλ (ΔΝΤ) αναμένεται να ενημερώσουν τους υπουργούς του Eurogroup για την πορεία των διαπραγματ��ύσεων στην Αθήνα, επαναλαμβάνοντας ότι η Ελλάδα έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο.

Παρ’ όλ’ αυτά, προβλέπεται ότι θα τονίσουν για μια ακόμα φορά ότι δεν μπορεί να υπάρξει καμία απόκλιση από τις αρχικές δεσμεύσεις του προγράμματος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top