Σαμαράς και Τσίπρας διασταυρώνουν σήμερα τα ξίφη τους στη Βουλή

Κορυφώνεται η συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης

Σαμαράς και Τσίπρας διασταυρώνουν σήμερα τα ξίφη τους στη Βουλή

​Κορυφώνεται σήμερα η συζήτηση στη Βουλή για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, με την ψηφοφορία να πραγματοποιείται τα μεσάνυχτα. Αντώνης Σαμαράς και Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να διασταυρώσουν τα ξίφη τους το απόγευμα, με τον μεν πρωθυπουργό να τηρεί τη μέχρι τώρα γραμμή του κόμματος και να κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για λαϊκισμό, ενώ η αξιωματική αντιπολίτευση θα κάνει λόγο για μια κυβέρνηση που έριξε την χώρα στα βράχια της κρίσης.

Και μπορεί να θεωρείται δεδομένο ότι η κυβέρνηση έχει εξασφαλισμένη την ψήφο εμπιστοσύνης, αφού συγκεντρώνει ήδη 155 βουλευτές μετά και από την επιστροφή του Ν. Κακλαμάνη στην ΝΔ, όμως η αναμέτρηση αποτελεί ένα πρώτο κρας τεστ για την προεδρική εκλογή τον Μάρτιο του 2015.

Ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να εξαπολύσει δριμεία επίθεση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ για την αντιπολιτευτική τακτική που ακολουθεί και φυσικά θα υπογραμμίσει τις προσπάθειες που γίνονται από την κυβέρνηση και έχουν σαν αποτέλεσμα την έξοδο της χώρας από το Μνημόνιο.

Ο Α. Τσίπρας από την άλλη, θα διατηρήσει τους υψηλούς τόνους των δύο προηγούμενων ημερών και σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να επιτεθεί προσωπικά στον πρωθυπουργό για την απουσία του από την συζήτηση, ζητώντας ταυτόχρονα την προσφυγή στις κάλπες σύντομα.

Κύκλοι της Κουμουνδούρου αναφέρουν επίσης ότι αν προκληθεί, ο κ. Τσίπρας για τις καταγγελίες που έκανε ο Γ. Δραγασάκης για «πρωθυπουργικούς φίλους» που κατεβάζουν νομοσχέδια, ενδέχεται να αναφερθεί και σε συγκεκριμένα ονόματα.

Τέλος, ο κ. Τσίπρας αναμένεται να απορρίψει τα σενάρια περί κυβέρνηση ειδικού σκοπού με συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ, κάτι που εκφράστηκε την Πέμπτη από τον ανεξάρτητο βουλευτή Σπ. Λυκούδη και από τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Ν. Σηφουνάκη.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top