Σαμαράς στη Σύνοδο Κορυφής: κλειδί η ανάπτυξη και οι επενδύσεις

«Αν δεν συνεργασθούμε όλοι μας η ανεργία θα ψαλιδίζει τα κοινωνικά θεμέλια»

Σαμαράς στη Σύνοδο Κορυφής: κλειδί η ανάπτυξη και  οι επενδύσεις

Κλειδί είναι για τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά η προώθηση της ανάπτυξης μέσω δημόσιων και ιδιωτικών επενδύσεων στην Ευρώπη, όπως ανέφερε κατά την τοποθέτησή του στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. για την απασχόληση, η οποία διεξάγεται στο Μιλάνο.

«Ως Ευρώπη, κλειδί για την επιτυχία μας, αποτελεί αποκλειστικά η προώθηση της Ανάπτυξης μέσω δημόσιων και ιδιωτικών επενδύσεων, χρησιμοποιώντας αποτελεσματικά το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο 2014-2020. Απαιτείται όμως η ΕΕ να πετύχει μια μεγαλύτερη μόχλευση πόρων μέσω της ΕΤΕπ και άλλων επε��δυτικών ιδρυμάτων» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Όπως πρόσθεσε ο κ. Σαμαράς, «η Ευρώπη πρέπει να μεταδώσει στους λαούς μας μια ελπίδα χειροπιαστή που θα βασίζεται σε γερά θεμέλια, ανάπτυξης εργασίας, αξιοπρέπειας και προοπτικής, που θα συνοδεύεται από πόρους, αλλά κυρίως από αποφασιστικές πολιτικές βασιζόμενες σε σύγχρονα, έξυπνα εργαλεία».

Ο Έλληνας πρωθυπουργός προειδοποίησε, απευθυνόμενος μάλιστα στους ομολόγους του «ως Πρωθυπουργός της χώρας με τους υψηλότερους δείκτες ανεργίας ανάμεσα στις χώρες της Ε.Ε.» ότι «αν δεν συνεργαστούμε όλοι μαζί προς την κατεύθυνση αυτή, η ανεργία θα συνεχίσει να ψαλιδίζει τα κοινωνικά θεμέλια της Ένωσής μας, και κυρίως τις προοπτικές των προσπαθειών μας».

Πάντως, ο κ. Σαμαράς εξέφρασε την αισιοδοξία του «γιατί οι Έλληνες, με πολλές και προσωπικές θυσίες, κατάφεραν και "έστριψαν το καράβι στο δρόμο της ανάπτυξης"», αν και παραδέχθηκε ότι η ανεργία στην Ελλάδα, παρά τη μικρή αλλά σταθερή αποκλιμάκωσή της, παραμένει ακόμα ιδιαίτερα υψηλή.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top