Στο ΣτΕ η αξιολόγηση δημοσίων υπαλλήλων την Παρασκευή

Στο επίκεντρο η μη δημοσίευση της εγκυκλίου σε ΦΕΚ

Στο ΣτΕ η αξιολόγηση δημοσίων υπαλλήλων την Παρασκευή

Στο στόχαστρο του Συμβουλίου της Επικρατείας θα βρεθεί την ερχόμενη Παρασκευή η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων.

Στην ολομέλεια του ανωτάτου ακυρωτικού δικαστηρίου θα συζητηθούν οι προσφυγές της ΑΔΕΔΥ και του Συλλόγου Εργαζομένων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδος, με τις οποίες ζητούν την ακύρωση της διαδικασίας αξιολόγησης υποστηρίζοντας ότι οι διατάξεις του σχετικού νόμου (Ν. 4250/14) αλλά και οι συνακόλουθες εγκύκλιοι που εκδόθηκαν από τον υπουργό Δημόσιας Διοίκησης είναι αντίθετες στο Σύνταγμα και συγκεκριμένα στις αρχές της ισότητας, της αμεροληψίας, της διαφάνειας και της αξιοκρατίας.

Ο εισηγητής της υπόθεσης Σύμβουλος της Επικρατείας Μιχάλης Βηλαράς, σύμφωνα με πληροφορίες, θα θέσει ζήτημα για αν είναι δυνατόν το δικαστήριο να ακυρώσει τις σχετικές εγκυκλίους του υπουργού, αφού δεν είναι υπουργικές αποφάσεις. Επισημαίνεται ότι το ΣτΕ έχει κρίνει πολλές φορές στο παρελθόν ότι οι εγκύκλιοι δεν έχουν εκτελεστικό χαρακτήρα άρα δεν μπορούν να προσβληθούν, ούτε να ακυρωθούν από το δικαστήριο.

Σε περίπτωση όμως που το ΣτΕ αποφασίσει να προχωρήσει στην εξέταση της υπόθεσης ο κ. Βηλαράς θέτει το ζήτημα μη δημοσίευσης των επίμαχων εγγράφων στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης προτείνοντας σχετική θεραπεία. Το επιχείρημα της μη δημοσίευσης προβάλει ��την προσφυγή της η ΑΔΕΔΥ υποστηρίζοντας ότι για το λόγο αυτό τα επίμαχα έγγραφα είναι ανυπόστατα.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Ιούλιο είχε απορριφθεί από το ΣτΕ αίτηση της ΑΔΕΔΥ για αναστολή των επίμαχων εγκυκλίων του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top