Με αστειάκι από Λαφαζάνη και shortlist από Βορίδη ξεκίνησε η συζήτηση στη Βουλή

Ενός λεπτού σιγή για τους οπλίτες. Κόντρα κυβέρνησης-ΣΥΡΙΖΑ

Με αστειάκι από Λαφαζάνη και shortlist από Βορίδη ξεκίνησε η συζήτηση στη Βουλή

Ξεκίνησε λίγα λεπτά μετά τις έξι η τριήμερη συζήτηση για τη ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Κατά την έναρξη της συνεδρίασης ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου ζήτησε από το Σώμα ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των τριών αδικοχαμένων οπλιτών στο Βόλο. Μετά το πέρας ο κ. Ε.Μεϊμαράκης φώναξε «αθάνατοι».

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή την απουσία του πρωθυπουργού στο Μιλάνο και την αντικατάσταση του από τον υπουργό Υγείας Μάκη Βορίδη.

Ο κ.Λαφαζάνης με ειρωνικό ύφος καταφέρθηκε εναντίον του Αντώνη Σαμαρά, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «ο πρωθυπουργός μιλά περισσότερο στο εντευκτήριο παρά στην αίθουσα της Ολομέλειας».

Στην συνέχεια, στο βήμα της Βουλής ανέβηκε ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης, ο οποίος αρχικά κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για το «εμπάργκο» του στον Άδωνι Γεωργιάδη.

«Μήπως θέλετε να σας δίνουμε και shortlist; να σας ρωτάμε ποιοι θα μιλάνε;» διερωτήθηκε ο κ.Βορίδης, αφήνοντας αιχμές για αντιδημοκρατική συμπεριφορά από μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Μπερδεύετε την παράγραφο 3 με την παράγραφο 4 του κανονισμού της Βουλής», είπε ο κ. Βορίδης, τονίζοντας πως δεν υπάρχει κανένα θέμα επί της διαδικασίας και επιβεβαιώνοντας πως ο κ. Σαμαράς θα έρθει και θα μιλήσει στη Βουλή.

«Μην ανησυχεί ο κ. Τσίπρας, το μάθημά του θα το πάρει από τον Πρωθυπουργό, για ακόμη μια φορά μέσα στη Βουλή», συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, καθώς, όπως έγινε γνωστό, ο πρωθυπουργός θα μιλήσει στο κλείσιμο της τριήμερης κοινοβουλευτικής διαδικασίας, χρησιμοποιώντας αυστηρή γλώσσα κατά του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ.Βορίδης έκανε στην συνέχεια έναν απολογισμό των πεπραγμένων της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, τόνισε πως μετά «από κόπους και σκληρές θυσίες» επετεύχθη πλεόνασμα και πλέον κανείς δεν μιλάει για την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.

«Το μνημόνιο τελειώνει 1, 5 χρόνο νωρίτερα από ότι ήταν να τελειώσει» τόνισε ο κ.Βορίδης.

«Και τώρα τι θα γίνουμε χωρίς Βαρβάρους; τι θα γίνουμε χωρίς μνημόνιο;» διερωτήθηκε στην συνέχεια, υποστηρίζοντας ότι θα ανοίξει σύντομα μεγάλη συζήτηση για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας .
Δείτε περισσότερα στο ΒΙΝΤΕΟ του STAR
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top