Πανέτοιμοι για… προγραμματική αντιπαράθεση οι Συριζαίοι

Ο Π.Σκουρλέτης ξεδίπλωσε τα σχέδια της Κουμουνδούρου

Πανέτοιμοι για… προγραμματική αντιπαράθεση οι Συριζαίοι

​Για «απέλπιδα προσπάθεια της κυβέρνησης να δημιουργήσει μία τεχνητή ευφορία κυρίως εντός της ΝΔ» έκανε λόγο ο ε��πρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, με αφορμή τη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, η οποία ξεκινά σήμερα το απόγευμα.

«Δεν αλλάζει την μεγάλη εικόνα, δεν αγγίζει το βασικό πρόβλημα, σήμερα, που υπάρχει ανάμεσα στις σχέσεις της κοινωνίας και της κυβέρνησης, διότι είναι μία κυβέρνηση η οποία όπως όλα δείχνουν είναι απονομιμοποιημένη και απομονωμένη», τόνισε ο κ. Σκουρλέτης, μιλώντας στον Real fm.

Μιλώντας για την στάση που σχεδιάζει η Κουμο��νδούρου να κρατήσει στην συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης, ο κ.Σκουρλέτης τόνισε πως οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα επιχειρήσουν να αποφύγουν τις γενικού τύπου πολιτικές αντιπαραθέσεις. Στόχος τους όπως είπε είναι γίνει μια αντιπαράθεση «για το τι λέμε σήμερα για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο κομμάτι της κοινωνίας. Δηλαδή, να υπάρχει μία προγραμματική αντιπαράθεση».

Παράλληλα, ο κ.Σκουρλέτης σχολιάζοντας τον οδικό χάρτη της κυβέρνησης για την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια, εξαπέλυσε επίθεση στον Αντώνη Σαμαρά.

«Ο κ.Σαμαράς ούτε αρχικά προσπάθησε, με βάση την προεκλογική του δέσμευση, να επαναδιαπραγματευτεί το μνημόνιο, το εφάρμοσε απαρέγκλιτα και μόλις πρόσφατα στη συνάντηση του με την κ.Μέρκελ μίλησε για την ανάγκη μιας πολιτικής από δω και μπρος που να κινείται μέσα στο πλαίσιο που θέτει το εφαρμοζόμενο πρόγραμμα. Το μνημόνιο πέρα από την σφιχτή εισοδηματική πολιτική, πέρα από την ακραία πολιτική λιτότητας είναι και δεκάδες εφαρμοστικοί νόμοι οι οποίοι έχουν απαξιώσει την έννοια της κοινωνικής ασφάλειας, έχουν διαλύσει τα εργασιακά δικαιώματα, έχουν υπάρξει μεγάλες ανατροπές εις βάρος του κόσμου της εργασίας και των μικρομεσαίων. Αυτά όλα είναι το μνημόνιο, αυτά δεν θέλει να τα αμφισβητήσει ο κ. Σαμαράς. Άρα το να ισχυρίζονται οι ίδιοι ότι υπάρχει ένας οδικός χάρτης εξόδου από τα μνημόνια είναι το απόλυτο ψέμα» είπε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top