Κάνει «comeback» στο θέμα της αξιολόγησης η Δούρου

Συνάντηση με την ΠΟΕ-ΟΤΑ - Τι συμφώνησαν

​Η κόντρα για την αξιολόγηση στους υπαλλήλους των ΟΤΑ καλά κρατεί… Τι και αν καταλάγιασε για λίγο η σύγκρουση Μητσοτάκη – Ντινόπουλου, το "τρίτο πρόσωπο" στην διαμάχη και συγκεκριμένα η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου κάνει… «comeback» στο θέμα.

Σε συνάντηση που είχε σήμερα η κ.Δούρου με το προεδρείο της ΠΟΕ-ΟΤΑ στα γραφεία της Περιφέρειας, η κουβέντα περιστράφηκε γύρω από το θέμα του επανελέγχου της μετατροπής των συμβάσεων, που προωθεί το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης καθώς και γύρω από τη διαχείριση των απορριμμάτων.

Σε ό,τι αφορά στον επανέλεγχο, οι δύο πλευρές συνέπεσαν στην εκτί��ησή τους ότι η διαδικασία αυτή οδηγεί στην αποδυνάμωση του Δημοσίου τομέα και όχι στην αναβάθμισή του, καθώς η προσπάθεια και η επιμονή του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης δεν προσομοιάζει καν με «διοικητική μεταρρύθμιση» αλλά εξυπηρετεί τη μνημονιακή δέσμευση για 6.000 απολύσεις εργαζομένων το 2014.

Αναφορικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων, οι δύο πλευρές συμφώνησαν στην ανάγκη διατήρησης του δημόσιου χαρακτήρα της και στην ανάληψη πρωτοβουλιών ανατροπής της προδιαγεγραμμένης πορείας πλήρους ιδιωτικοποίησής της το ερχόμενο διάστημα. Παράλληλα υπογράμμισαν την ανάγκη ριζικής αναθεώρησης του ΠΕΣΔΑ (Περιφερειακά Σχέδια Διαχείρισης Αποβλήτων) με την ενεργή συμμετοχή τόσο του 1ου βαθμού Αυτοδιοίκησης όσο και της ΠΟΕ-ΟΤΑ, προκειμένου να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top