Αγιοβασίληδες και μπαχαλάκηδες: Χοντρός καυγάς στη Βουλή για συντάξεις-ασφαλιστικό

Νέα διαβεβαίωση Βρούτση: Δεν κινδυνεύουν τα εφάπαξ

Αγιοβασίληδες και μπαχαλάκηδες: Χοντρός καυγάς στη Βουλή για συντάξεις-ασφαλιστικό
Σε υψηλούς τόνους συνεχίζεται η «μάχη» ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή για ασφαλιστικό και συντάξεις.

Μετά τη διαβεβαίωση του Γιάννη Βρούτση ότι δεν θα υπάρξει νέα μείωση στις συντάξεις και την προαναγγελία Μητρόπουλου για εξεταστική για το ασφαλιστικό από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Δημήτρης Στρατούλης απάντησε στο ερώτημα του υπουργού Εργασίας για το που θα βρει ο ΣΥΡΙΖΑ 13 δισ. ευρώ για να πραγματοποιήσει όσα υπόσχεται.

«Μας λέτε από πού μπορούμε να βρούμε τους πόρους. Θα κόψουμε το λαιμό μας κ��ι θα τα βρούμε από τις offshore και τους εφοπλιστές. Πρέπει να μπει ένα τέλος στις πολιτικές σας» δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε υψηλούς τόνους απευθύνθηκε στον κ. Βρούτση και ο Δημήτρης Τσουκαλάς: «Εξαφανίσατε τα λεφτά όλων των ταμείων με θαυματουργικό τρόπο και έρχεστε τώρα να μας πείτε ότι έχετε νοικοκυρέψει το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας. Νομίζω ότι πρέπει να ανακηρυχθείτε αρχηγός των μπαχαλάκηδων γιατί μόνο μπαχαλάκηδες θα μπορούσαν να δημιουργήσουν αυτό το σεληνιακό τοπίο στο ασφαλιστικό».

«Κάνω την σούμα για αυτά που λέτε: χρειάζονται ετησίως 13 δισ. ευρώ. Εμφανίζεστε σαν Αγιοβασίληδες. Από πού θα τα βρείτε; Δεν έχετε το δικαίωμα να βάζετε σε κίνδυνο για λίγες ψήφους τις συντάξεις των Ελλήνων» απάντησε ο υπουργός Εργασίας.

Ο κ. Βρούτσης διαβεβαίωσε ότι δεν κινδυνεύουν τα εφάπαξ, και πως το ασφαλιστικό σύστημα είναι βιώσιμο, τονίζοντας ότι οι αναλογιστικές μελέτες θα είναι έτοιμες στα τέλη Οκτωβρίου. Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top