Ν. Κακλαμάνης: «Δεν έχω αποφασίσει αν θα στηρίξω την κυβέρνηση»

«Όλα γίνονται για να νιώθει ο Βενιζέλος ασφαλής ενόψει του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ»

Ν. Κακλαμάνης: «Δεν έχω αποφασίσει αν θα στηρίξω την κυβέρνηση»

​Όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά άφησε ο Νικήτας Κακλαμάνης, όσον αφορά στη στάση που θα κρατήσει κατά την ψηφοφορία για την ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή.

«Κανείς, ούτε καν ο ΣΥΡΙΖΑ, αμφισβήτησε την κοινοβουλευτική πλειοψηφία της κυβέρνησης. Αναρωτιέμαι λοιπόν γιατί έγινε αυτό το πράγμα», είπε ο κ. Κακλαμάνης στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 και πρόσθεσε όλο νόημα:

«Κατά την προσωπική μου άποψη, έγινε γιατί ο κ. Βενιζέλος έχει ανάγκη αυτή την ψήφο εμπιστοσύνης, ενόψει του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, για να νιώθει ο ίδιος πιο ασφαλής, μετά τις συνεχείς αμφισβητήσεις. Για μια ακόμα φορά η ΝΔ, σπεύδει να διασώσει τον κ. Βενιζέλο».

Όσον αφορά μάλιστα στο αν ο ίδιος θα στηρίξει την κυβέρνηση ή όχι, ο κ. Κακλαμάνης αποκάλυψε ότι ακόμα δεν το έχει αποφασίσει.

«Το πρόβλημα της κυβέρνησης για μένα δεν είναι η κοινοβουλευτική της πλειοψηφία, αλλά η πλειοψηφία μέσα στην κοινωνία. Από το βήμα της Βουλής θα απευθυνθώ στη λαϊκή βάση της παράταξής μου, κι εκεί θα καθορίσω και θα ακούσετε και την στάση μου. Για να είμαι απόλυτα ειλικρινής, αυτή τη στιγμή δεν έχω πάρει την τελική μου απόφαση, γιατί θέλω να δω το σχέδιο του προϋπολογισμού, θέλω να ακούσω τον πρωθυπουργό στην έναρξη της συζήτησης και μετά θα πάρω την απόφασή μου», είπε.

Ο κ. Κακλαμάνης όμως πέταξε τα καρφιά του και στους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που ενόψει εκλογών σπεύδουν με δηλώσεις του να προετοιμαστούν για να εξασφαλίσουν τη θέση τους στη νέα Βουλή.

«Εγώ δεν έχω συμβιβαστεί ότι η παράταξή μου έχει χάσει τις επόμενες εκλογές, όποτε αυτές διεξαχθούν. Κάτι που φαίνεται ότι το νιώθουν μέσα τους κάποια μέλη της κυβέρνησης και κάποιοι συνάδελφοί μου, οι οποίοι αντί να φροντίζουν για το πώς θα ξανασυναντηθεί η παράταξή μου με τη λαϊκή της βάση, επιστρέφοντας στις ρίζες της, διαγκωνίζονται στα τηλεοπτικά παράθυρα για να σώσουν τους εαυτούς τους», τόνισε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top