Χρ. Σταϊκούρας: «Θα αποκαταστήσουμε πλήρως τις αδικίες»

Έκανε λόγο για αναποτελεσματικές και κοινωνικά άδικες ρυθμίσεις

​Άμεσες πρωτοβουλίες για τον εξορθολογισμό των κοινωνικών αδικιών από πλευράς της κυβέρνησης προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρας, κάνοντας λόγο για οικονομικά αναποτελεσματικές και κοινωνικά άδικες ρυθμίσεις και αφήνοντας αιχμές για τον πρώην υπουργό Οικονομικών και νυν διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γ. Στουρνάρα.

«Η χώρα, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, συνεχίζει να πορεύεται εντός του δημοσιονομικού πλαισίου του εφαρμοζόμενου προγράμματος και επιτυγχάνει, μέσα από τις τεράστιες θυσίες νοικοκυριών και επιχειρήσεων, τους δημοσιονομικούς της στόχους. Η κυβέρνηση έτσι δημιουργεί, μεθοδικά, με βάση και τους βαθμούς ελευθερίας, οι οποίοι πάντως διευρύνονται, το πεδίο που επιτρέπει τον ρεαλιστικό εξορθολογισμό ρυθμίσεων που έχουν αποδειχθεί οικονομικά αναποτελεσματικές και κοινωνικά άδικες», τόνισε ο κ. Σταϊκούρας και πρόσθεσε:

«Σε αυτή την κατεύθυνση, η κυβέρνηση ήδη πέτυχε τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, τη διανομή "κοινωνικού μερίσματος" και πλέον, τη μείωση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης. Και επίκεινται, άμεσα, και άλλες πρωτοβουλίες. Η προσπάθεια συνεχίζεται».

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, υπερασπίστηκε την τροπολογία που κατατέθηκε για τη μείωση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης, τονίζοντας ότι με τη μείωση 30% στον φόρο κατανάλωσης του πετρελαίου, αναμένεται να υπάρξει μια μείωση στη λιανική τιμή πώλησης, στα 1,150 ευρώ/λίτρο, ίσως και στα 1,05 ευρώ/λίτρο, ανάλογα με τα δεδομένα των διεθνών τιμών, από τα 1,259 ευρώ/λίτρο που είχε διαμορφωθεί τον Απρίλιο του 2014.

«Έτσι, για νοικοκυριό που δικαιούνται επίδομα θέρμανσης, η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης θα κινηθεί στα επίπεδα του 0,80 ευρώ/λίτρο, τιμή δηλαδή χαμηλότερη κατά 0,245 ευρώ/λίτρο ή κατά 24% έναντι της τιμής του Απριλίου 2012 που ήταν 1,045 ευρώ/λίτρο, δηλαδή της τελευταίας τιμής προ της αύξησης του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης», είπε ο κ. Σταϊκούρας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top