Τσίπρας: Ας το καταλάβει ο Σαμαράς, μόνη λύση η προσφυγή στις κάλπες το συντομότερο

Η πρόταση νόμου ΣΥΡΙΖΑ για τα ληξιπρόθεσμα χρέη σε Δημόσιο και Ταμεία

Τσίπρας: Ας το καταλάβει ο Σαμαράς, μόνη λύση η προσφυγή στις κάλπες το συντομότερο
Πρόταση νόμου για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, με τον Αλέξη Τσίπρα να κάνει λόγο για «θηλιά» που πρέπει να χαλαρώσει.

«Η πρόταση νόμου που καταθέσαμε προβλέπει άμεσα και ρεαλιστικά μέτρα που ρυθμίζουν τις φορολογικές και ασφαλιστικές εκκρεμότητες, αναστέλλουν τα αναγκαστικά μέτρα είσπραξης, επιλύουν εξωδικαστικά τις φορολογικές διαφορές και προστατεύουν τους μικροοφειλέτες από τις τράπεζες» σημείωσε ο κ. Τσίπρας, τονίζοντας πως η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ «είναι το ελάχιστο που μπορεί να γίνει προκειμένου να χαλαρώσει αυτή η θηλιά, ώστε και η κοινωνία να αναπνεύσει και η οικονομία να λειτουργήσει πριν οδηγηθεί η χώρα στις κάλπες».

Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε εκλογές και κάλεσε το λαό να επιλέξει είτε το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης του κόμματός του είτε το μνημονιακό καθεστώς, ενώ επιτέθηκε στην κυβέρνηση και ειδικότερα στον πρωθυπουργό και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης: «Ας αφήσουν κατά μέρος οι κύριοι Σαμαράς και Βενιζέλος το θέατρο της δήθεν διαπραγμάτευσης με την τρόικα. Ούτως ή άλλως ο δραματικός ρόλος δεν τους ταιριάζει, τους εκθέτει. Η παράσταση θυ��ίζει πια περισσότερο κωμωδία παρά δράμα».

«Μόνη διέξοδος και σωτηρία της χώρας η λαϊκή ετυμηγορία και η ισχυρή εντολή για την υλοποίηση του Εθνικού Σχεδίου Ανασυγκρότησης και τη σκληρή διαπραγμάτευση σε ευρωπαϊκό επίπεδο, άλλη λύση δεν υπάρχει. Όσο πιο γρήγορα το κατανοήσει ο κ. Σαμαράς τόσο το καλύτερο για τον τόπο» κατέληξε ο ίδιος.

Η πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ

Οκτώ άρθρα περιλαμβάνει η πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ για τα ληξιπρόθεσμα, με την Κουμουνδούρου να τονίζει πως η πρώτη νομοθετική πρωτοβουλία της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ θα είναι η κατάργηση του συνόλου της μνημονιακής νομοθεσίας και η αντικατάστασή της από ένα νέο εθνικό μοντέλο παραγωγής ανασυγκρότησης και ανάπτυξης.

Εν συντομία:

• Με το άρθρο 1 προβλέπεται η ρύθμιση φορολογικών και ασφαλιστικών εισφορών σε δόσεις που δεν υπερβαίνουν ως ετήσια δαπάνη 20% του επίσημου ετησίου εισοδήματος του προηγούμενου έτους και 30% εφόσον ρυθμίζονται μαζί και ασφαλιστικές εισφορές.

• Με το άρθρο 2 ρυθμίζεται η αναστολή των αναγκαστικών μέτρων είσπραξης κάθε μορφής που έχουν ασκηθεί ή απειλούνται κατά του φορολογούμενου από τις ισχύουσες διατάξεις

• Με το άρθρο 3 ρυθμίζεται η συγκρότηση των Περιφερειακών Επιτροπών Διοικητικής Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών

• Με το άρθρο 4 ρυθμίζεται κατά ανάλογο τρόπο η διαδικασία ρύθμισης των χρεών από μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών

• Με το άρθρο 5 καταργείται ο χαρακτηρισμός του ποινικού αδικήματος της μη πληρωμής χρεών προς το δημόσιο ως διαρκούς και εισάγεται ως νέος λόγος για τη δυνατότητα του δικαστηρίου να κρίνει την πράξη ατιμώρητη η αντικειμενική και ανυπαίτια αδυναμία πληρωμής.

• Με το άρθρο 6 καταργούνται συγκεκριμένες μνημονιακές ρυθμίσεις για την κατάσχεση σε χέρια πιστωτικών ιδρυμάτων με κατεπείγουσα και εξαιρετική διαδικασία και απαγορεύεται η διενέργεια φορολογικού ελέγχου στην κατοικία του φορολογούμενου χωρίς την παρουσία εισαγγελέα

• Στο άρθρο 7 προβλέπεται ενδιάμεση ρύθμιση για την προστασία των μικροοφειλετών στις Τράπεζες, για χρέη από την πρώτη κατοικία, την επαγγελματική στέγη, καταναλωτικά δάνεια

• Στο άρθρο 8 εισάγεται μεταβατική ρύθμιση για την εφαρμογή των διατάξεων αυτών

Ολόκληρη η πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ: Ρυθμιση ληξιπρόθεσμα.doc Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top