Γ. Σταθάκης: «Η ρευσ��ότητα δεν έχει μαγικές λύσεις»

«Πρέπει να αλλάξει η μνημονιακή πολιτική που προκάλεσε προβλήματα»

​Την ανάγκη για αλλαγή πολιτική επισήμανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Σταθάκης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm και στον Νίκο Χατζηνικολάου.

«Πρέπει να αλλάξει άμεσα η πολιτική σε μια σειρά από θέματα. Πρωταρχικά να αλλάξει η κεντρική ιδέα της μνημονιακής πολιτικής που τα προκάλεσε όλα αυτά. Ταυτόχρονα πρέπει να παρθούν άμεσα μέτρα τα οποία επιλύουν σε ένα βαθμό κάποια από τα προβλήματα και αυτά πρέπει να γίνουν τώρα. Πρέπει να υπάρξει ένα ρυθμιστικό πλαίσιο το οποίο να διευκολύνει τους εξωδικαστικούς διακανονισμούς», τόνισε.

Ο κ. Σταθάκης υπογράμμισε ότι η ρευστότητα δεν έχει μαγικές λύσεις και υποστήριξε ότι:

«Θέλει δύο πράγματα. Το ένα στο οποίο είμαστε επίμονοι εδώ και καιρό και αφ��ρά τη ρύθμιση των κόκκινων δανείων και το δεύτερο είναι η αλλαγή πολιτικής απέναντι στο τραπεζικό ζήτημα της χώρας, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα καθεστώς ρευστότητας».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπεραμύνθηκε του αναπτυξιακού προγράμματος του κόμματός του, επισημαίνοντας ότι πυρήνας του είναι η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.

«Το αναπτυξιακό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ έχει στο επίκεντρό του, την ιδέα της παραγωγικής ανασυγκρότησης. Πρέπει να επικεντρωθεί η προσπάθεια στην δημιουργία μιας νέας παραγωγικής δομής της οικονομίας. Προφανώς αυτή θα έχει μικρές, μεσαίες και μεγάλες ιδιωτικές επιχειρήσεις. Για να συμβεί αυτό όμως πρέπει να αλλάξει η δημόσια πολιτική η οποία επηρεάζει αυτές τις καταστάσεις. Είναι πάρα πολύ δύσκολη η κατάσ��αση αλλά αυτό σημαίνει ότι πρέπει να κινητοποιηθεί και ένα σύνολο φορέων ώστε να υπάρξει μια μετατροπή», είπε.

Τέλος αναφέρθηκε και στο δημόσιο χρέος και το ενδεχόμενο μιας επιμήκυνσης τονίζοντας ότι:

«Η επιμήκυνση και η μείωση των επιτοκίων δεν μπορούν να απαντήσουν στο πρόβλημα. Θα χρειαστεί μια γενναία απομείωση του ιδίου του χρέους. Παραμένει κοινός τόπος, ότι το Ελληνικό δημόσιο χρέος είναι μη βιώσιμο και χρειάζεται πολύ μεγάλη απομείωση της τάξης του 50%+».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top