Το STAR στην συνάντηση Σαμαρά–Μέρκελ (Όλο το παρασκήνιο)

Ήλιος με…. δόντια στο Βερολίνο

Το STAR στην συνάντηση Σαμαρά–Μέρκελ (Όλο το παρασκήνιο)

​Ξεκίνησε στις 13:30 (ελληνική ώρα) ακριβώς η συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με την Άνγκελα Μέρκελ.

Αν και στο Βερολίνο έχει βγει ήλιος με δόντια, η Γερμανίδα Καγκελάριος υποδέχτηκε θερμά τον Έλληνα πρωθυπουργό στο κτίριο της Καγκελαρίας. Ο κ.Σαμαράς συνοδευόμενος από τους στενούς του συνεργάτες Χρ.Λαζαρίδη και Στ.Παπασταύρου αλλά και από τον επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ Στ.Παπαδόπουλο έφτασε στην Γερμανία επιδιώκοντας την στήριξη της κ.Μέρκελ.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του STAR, ο κ.Σαμαράς θα επιδιώξει στήριξη στο σχέδιο απεμπλοκής από τους θεσμικούς δανειστές κάτι το οποίο θα πρέπει να συνοδευτεί από μια περίοδο, κατά την οποία οι εταίροι και οι ευρωπαϊκοί θεσμοί δεν θα υποσκάπτουν με δηλώσεις τους την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές.

Η Ελλάδα, το αμέσως επόμενο διάστημα, καλείται να βρει περίπου 36 δις ευρώ, συμπεριλαμβανομένων των 3μηνων γραμματίων (8δις ευρώ) και για να το πετύχει αυτό θα χρειαστεί οι αγορές να την δουν με καλό μάτι.

Ως εκ τούτου ο κ.Σαμαράς θα εξηγήσει πως η Ελλάδα θα συνεχίσει με αμείωτη ένταση τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις έστω και χωρίς την παρουσία της τρόικας.

Πληροφορίες από την ελληνική πλευρά αναφέρουν πως στις συνολικές επιδιώξεις της κυβέρνησης είναι μια σαφής δέσμευση για το χρονοδιάγραμμα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους και την επιλογή ενός φορολογικού μίγματος φιλικότερου προς την ανάπτυξη.

Αμέσως μετά το τέλος της συνάντησης θα ακολουθήσουν δηλώσεις από τους δύο ηγέτες.

Του Θάνου Αθανασίου

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top