Σκιάθο - Βρυξέλλες - Σκιάθο με το Embraer ταξίδεψε ο Βενιζέλος

Τι απαντά ο υπουργός Εξωτερικών σε σχετικό δημοσίευμα

​Σε δημοσίευμα που τον θέλει να χρησιμοποίησε το Embraer της Πολεμικής Αεροπορίας προκειμένου να μεταβεί από την Σκόπελο όπου παραθέριζε, στις Βρυξέλλες, για το Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε., απαντά ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών ζήτησε να τον παραλάβει το κυβερνητικό αεροσκάφος από το νησί των Σποράδων για να μεταβεί στις Βρυξέλλες, ενώ επέστρεψε στη Σκιάθο το βράδυ της ίδιας μέρας.

Κατά το δημοσίευμα, μία ώρα πτήσης με το Εμπραέρ επιβαρύνει τον προϋπολογισμό με το ποσό των 5.660,80 ευρώ, ενώ ανάλογο αίτημα είχε κάνει ο κ. Βενιζέλος και τον Αύγουστο του 2013, όμως, το είχε απορρίψει ο υπουργός Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, σημειώνοντας ότι η πτήση προς τις Βρυξέλλες μπορεί να γίνει μόνο με απ' ευθείας κίνηση από την Ελευσίνα, χωρίς ενδιάμεση στάση στην Σκιάθο.

«Κατά την άποψη της εφημερίδας, η μετακίνηση κακώς έγινε με υπηρεσιακό αεροσκάφος με ενδιάμεση στάση στη Σκιάθο, όπου βρισκόταν για διακοπές τεσσάρων εργασίμων ημερών ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης», αναφέρει στην απάντησή του το υπουργείο Εξωτερικών και συμπληρώνει: «το δημοσίευμα προφανώς εννοεί ότι ο κ. Βενιζέλος θα έπρεπε να μετακινηθεί στις 14.8 από τη Σκιάθο στην Αθήνα, να ταξιδεύσει στις 15.8 στις Βρυξέλλες, να επιστρέψει στην Αθήνα αργά το βράδυ της ίδιας ημέρας ή την επομένη (16.8), οπότε και περίττευε να αναζητήσει τρόπο επιστροφής στη Σκιάθο, προκειμένου να συναντήσει την οικογένεια του, με δεδομένο ότι ήταν, ούτως ή άλλως, προγραμματισμένη η επιστροφή του στην Αθήνα στις 17.8. Έτσι, θα είχε διαθέσει τρεις ημέρες από τις ελάχιστες των διακοπών του για μια έκτακτη συνεδρίαση έξι ωρών στις Βρυξέλλες!»

Σημειώνοντας πως η σχετική νομοθεσία προβλέπει ότι ο εκάστοτε Πρωθυπουργός και ο εκάστοτε Υπουργός των Εξωτερικών μετακινούνται για τις αποστολές τους στο εξωτερικό με υπηρεσιακό αεροσκάφος γιατί διαφορετικά δεν είναι εφικτή τεχνικά η ανταπόκριση στις διάφορες υποχρεώσεις τους, η ανακοίνωση - απάντηση τονίζει πως ο κ. Βενιζέλος χρησιμοποιεί εμπορικές πτήσεις όταν υπάρχει αυτή η δυνατότητα, αλλά την συγκεκριμένη ημέρα αυτό ήταν αδύνατο και καταλήγει: «η κριτική είναι θεμελιώδες στοιχείο της Δημοκρατίας. Ο ακραίος λαϊκισμός απλώς αυτοακυρώνεται και αφήνει μόνο την οσμή της κακοπιστίας του».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top