Από Σεπτέμβρη στη Βουλή το αντιρατσιστικό: αναβολή ζήτησε ο υπουργός Δικαιοσύνης

Έντονες αντιδράσεις από την Αντιπολίτευση

Από Σεπτέμβρη στη Βουλή το αντιρατσιστικό: αναβολή ζήτησε ο υπουργός Δικαιοσύνης

​Αναβολή τουλάχιστον μίας εβδομάδας πήρε η συζήτηση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου στη Βουλή, έπειτα από σχετικό αίτημα του υπουργού Δικαιοσύνης, Χαράλαμπου Αθανασίου, ο οποίος επικαλέστησκε έκτακτο κώλυμά του.

Η συζήτηση επρόκειτο να ξεκινήσει στο Β΄Θερινό Τμήμα της Βουλής, στις 26 ή 27 Αυγούστου. Στην επιστολή του προς τη νομοθετική υπηρεσία της Βουλής, με την οποία ζητά την αναβολή, ο κ. Αθανασίου προτείνει ως ημερομηνία συζήτησης την 1η Σεπτεμβρίου. Ωστόσο, σύμφωνα με την απόφαση του προέδρου της Βουλής για την κατάρτιση των θερινών τμημάτων, την 1η Σεπτεμβρίου το Κοινοβούλιο είναι κλειστό και την επομένη αρχίζουν οι εργασίες του Γ΄ Θερινού Τμήματος.

Την πλήρη αντίθεσή της με την αναβολή της συζήτησης εξέφρασε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Βασιλική Κατριβάνου, αναφέροντας, μεταξύ άλλων, πως το αντιρατσιστικό κινδυνεύει να μείνει στην ιστορία ως το πιο «παγωμένο» και αποσυρμένο νομοσχέδιο των τελευταίων ετών.

Να μην υπάρξουν νέες παλινωδίε�� για την ημερομηνία κατάθεσης του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου ζήτησε η Δημοκρατική Αριστερά, υποστηρίζοντας ότι η αναβολή «προδίδει τις έντονες προσπάθειες που καταβάλλουν συντηρητικοί θύλακες στο εσωτερικό της Ν.Δ., με στόχο να αποτρέψουν την ψήφιση μιας σύγχρονης αντιρατσιστικής νομοθεσίας».

Θυμίζουμε ότι το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο είναι ένα από τα δύο καίρια ζητήματα που καλείται να αντιμετωπίσει αυτό το διάστημα η κυβέρνηση, δεδομένων των αντιδράσεων που υπάρχουν τόσο από την πλευρά βουλευτών, όσο και από την πλευρά της Εκκλησίας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top