Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση για την καταβολή 120,7 εκ. ευρώ στον ΟΑΣΘ

Ερωτήματα για τις «οικονομικές εκκρεμότητες»

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης ο οποίος ζητά την απόσυρση των δύο Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων με τις οποίες, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών επιτυγχάνεται «ο εξορθολογισμός της λειτουργίας και διασφάλισης της βιωσιμότητας του ΟΑΣΘ».

Όπως υποστηρίζει η αξιωματική αντιπολίτευση πρόκειται «για κυβερνητική επιβράβευση του αμαρτωλού καθεστώτος μονοπωλιακής διαχείρισης των αστικών συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης».

Στην ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης ισχυρίζεται ακόμη ότι η απόφαση καταβολής στον ΟΑΣΘ 120,7 εκατομμύριων ευρώ, για «υποτιθέμενες οικονομικές εκκρεμότητες που δεν κατονομάζονται» των ετών 2010-2013, αυξάνει το μέσο όρο της αντισταθμιστικής καταβολής για την εξαετία 2008-2013, από 114,5 εκατομμύρια ευρώ, στα 135 εκατομμύρια ευρώ ανά έτος, ενώ η αναπροσαρμογή μεταξύ άλλων της αντισταθμιστικής καταβολής για το έτος 2014, σε 102,8 εκατομμύρια ευρώ, από 48 εκατομμύρια ευρώ, είναι «πρόσθετο χάρισμα 54,8 εκ. ευρώ».

Υποστηρίζει επίσης ότι την τριετία 2015-2017 προβλέπεται «δραματική μείωση της αντισταθμιστικής καταβολής» (στα 53,2 εκατομμύρια ευρώ για 2015, 47 εκατομμύρια ευρώ το 2016 και 44,1 εκατομμύρια ευρώ το 2017) και προειδοποιεί ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα ανεχτεί αυξήσεις εισιτηρίων και θα σταθεί στο πλευρό των πολιτών που θα αντισταθούν στη νέα ληστεία του ΟΑΣΘ και της κυβέρνησης».

Καλεί ακόμα την κυβέρνηση να απαντήσει σε ερωτήματα σχετικά με το πώς προέκυψαν οι «οικονομικές εκκρεμότητες», για το πώς προκύπτει το απαιτούμενο ύψος της αντισταθμιστικής καταβολής και για «το προκλητικά αδιαπραγμάτευτο - ακατέβατο» κέρδος των μετόχων, «που φτάνει τα 16 εκατομμύρια ευρώ το έτος», ποια είναι τα πραγματικά έσοδα του ΟΑΣΘ, κλπ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top