Τσίπρας: Να αποσυρθεί το άρθρο για τους ενστόλους, είναι αντισυνταγματικό

Σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό

Τσίπρας: Να αποσυρθεί το άρθρο για τους ενστόλους, είναι αντισυνταγματικό

​Να αποσυρθεί το άρθρο 221 του πολυνομοσχεδίου που αφορά τα ασφαλιστικά Ταμεία των ένστολων, ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μετά τη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους των αστυνομικών, των πυροσβεστών και τον λιμενικών.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτήρισε «βαθύτατα αντιδημοκρατικό» το εν λόγω άρθρο, στο οποίο, όπως είπε, περιλαμβάνονται αντισυνταγματικές διατάξεις, καθώς ακυρώνονται συσσωρευμένα ασφαλιστικά δικαιώματα.

Ο κ.Τσίπρας επιτέθηκε εκ νέου στον Αντώνη Σαμαρά, κατηγορώντας τον ότι είναι «ο ηθικός και φυσικός αυτουργός της καταλήστευσης των ταμείων και των εφάπαξ των ένστολων».

«Την ίδια στιγμή που εκθειάζει και κολακεύει τους ένστολους, που τους φέρεται απαξιωτικά, δίνοντάς τους προεκλογικό επίδομα από το δήθεν πλεόνασμα, ενώ τους έχει ήδη κόψει τους μισθούς και τις συντάξεις, την ίδια στιγμή σχεδιάζει και ενορχηστρώνει την καταλήστευση των ασφαλιστικών τους ταμείων», επεσήμανε.

«Αυτό που προωθεί δεν λέγεται εξυγίανση της κοινωνικής ασφάλισης. Λέγεται εξαφάνιση της κοινωνικής ασφάλισης», κατέληξε ο κ. Τσίπρας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top