Μίχαλος προς Βορίδη: εξοφλήστε τις οφειλές στις επιχειρήσεις υγείας

Ξεπερνούν το ένα δισ.ευρώ υποστήριξε οι εκκρεμότητες από το Δημόσιο

Την εξόφληση των οφειλών του Δημοσίου προς όλες τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα της υγείας ζήτησε ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος από τον υπουργό Υγείας Μάκη Βορίδη κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν σήμερα στο υπουργείο Υγείας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΒΕΑ, ο κ. Μίχαλος ανέφερε στον υπουργό ότι το ζήτημα της τακτοποίησης των εκκρεμών οφειλών του Δη��οσίου (ΕΟΠΥΥ και νοσοκομεία ΕΣΥ) ξεπερνούν το 1 δισ. ευρώ σε μια εποχή που οι ελληνικές επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν οξύτατο πρόβλημα ρευστότητας.

O κ. Μίχαλος έθεσε και το ζήτημα του γενικότερου συμψηφισμού των χρεών μεταξύ Δημοσίου και επιχειρήσεων, καθώς και το ζήτημα της στήριξης της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας, που έχει επωμιστεί ένα μεγάλο μέρος της προσπάθειας, στο πλαίσιο της μείωσης των δαπανών για τη δημόσια υγεία.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι γίνεται μεγάλη προσπάθεια για την εξόφληση των οφειλών του Δημοσίου που είχαν συσσωρευτεί προ του 2012, ενώ οι πληρωμές του ΕΟΠΥΥ και των νοσοκομείων το τελευταίο διάστημα προς τις φαρμακευτικές εταιρείες έχουν ομαλοποιηθεί.

Σε ό,τι αφορά τη στήριξη της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας, ο υπουργός επισήμανε ότι αποτελεί βασική του προτεραιότητα και διαβεβαίωσε τον κ. Μίχαλο ότι θα υπάρξει άμεση συνεργασία μεταξύ επιμελητηρίων και υπουργείου για τη στήριξη και την αναβάθμιση του κλάδου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top