Τροπολογία 20 κυβερνητικών βουλευτών για το επικουρικό των ενστόλων

Ζητούν να εξαιρεθούν από την υποχρεωτική ασφάλιση στο ΕΤΕΑ

Τροπολογία για το ασφαλιστικό των ενστόλων κατατέθηκε στο πολυνομοσχέδιο, από 20 βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας ( 19 βουλευτές της ΝΔ και έναν βουλευτή του ΠΑΣΟΚ).

Με την τροπολογία προτείνεται στην κυβέρνηση να δώσει στους φορείς επικουρικής ασφάλισης των ενστόλων περιθώριο μέχρι το τέλος του έτους, προκειμένου στο μεταξύ να δημιουργήσουν δικό τους ΝΠΙΔ και να εξαιρεθούν από την υποχρεωτική υπαγωγή στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης.

Σύμφωνα με την τροπολογία, η δημιουργία του ΝΠΙΔ θα γίνει μετά τη σύμφωνη γνώμη των αντιπροσωπευτικότερων οργανώσεων των κλάδων ασφαλισμένων και μετά από την εκπόνηση αναλογιστικής μελέτης.

Η τροπολογία υπογράφεται συγκεκριμένα από τους βουλευτές της ΝΔ Δημήτρη Κυριαζίδη, Θανάση Νταβλούρο, Ασημίνα Σκόνδρα, Κώστα Κατσαφάδο, Κώστα Σκρέκα, Χρήστο Κέλλα, Γιάννη Καράμπελα, Ελένη Μακρή Θεοδώρου, Δημήτρη Χριστογιάννη, Ανδρέα Μαρίνο, Γιάννη Πασχαλίδη, Παύλο Βογιατζή, Ασπασία Μανδρέκα, Γεωργία Μπατσαρά, Τάνια Ιακωβίδου, Μάξιμο Σενετάκη, Γιώργο Γεωργαντά, Μενέλαο Βλάχβεη, και Γιώργο Δεικτάκη και τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Κασσή,

Ο Αθανάσιος Νταβλούρος που υπογράφει δεύτερος την τ��οπολογία μετά τον Δημήτρη Κυριαζίδη, ερωτηθείς από δημοσιογράφους είπε ότι στόχος της τροπολογίας είναι, εφόσον το ταμείο των ενστόλων έχει τις προϋποθέσεις βιωσιμότητας, να εκχωρηθεί στους ενστόλους και το δικαίωμα να αποφασίσουν, όπως και άλλες επαγγελματικές ομάδες, αν θα μεταφέρουν την επικουρική τους ασφάλιση στο ΕΤΕΑ ή σε ΝΠΙΔ.

Ο βουλευτής ανέφερε ότι η κυβέρνηση έχει λάβει γνώση της τροπολογίας και οι βουλευτές που υπογράφουν την τροπολογία είναι πλέον αισιόδοξοι ότι θα υπάρξει λύση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top