Μέρκελ: Η διαφορά Ελλάδας-Σκοπίων για το όνομα είναι βάρος

«Έχω ασχοληθεί προσωπικά με την υπόθεση, μπορούμε να επιλύσουμε το ζήτημα»

Αισιόδοξη για την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας μεταξύ Ελλάδας και Σκοπίων δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ σε δηλώσεις κατά τα διάρκεια της ετήσιας συνάντησης ηγετών της Νοτιανατολικής Ευρώπης, υπό τον τίτλο «Διαδικασία Μπρντο-Μπριούνι».

«Πιστεύω ότι μπορούμε με κάποιο τρόπο να επιλύσουμε το ζήτημα. Έχω ασχοληθεί προσωπικά με την υπόθεση αυτήν και όλους τους πιθανούς συνδυασμούς του ονόματος, όμως μερικές φορές πιστεύω πως δεν υπάρχει κάτι άλλο που μπορεί να επινοηθεί» δήλωσε η Μέρκελ, σημειώνοντας ότι «τίποτε δεν μπορεί να γίνει χωρίς συμβιβασμούς» και χαρακτηρίζοντας «βάρος» τη διαφορά των δύο χωρών.

«Στη Γερμανία λέμε, ένας συμβιβασμός γίνεται, όταν όσοι συμμετέχουν εμφανίζονται εξίσου δυσαρεστημένοι. Δεν μπορεί να επιτευχθεί συμβιβασμός και να είναι όλοι ικανοποιημένοι και περιχαρείς. Όταν όλοι είναι εξίσου δυσαρεστημένοι, τότε θεωρείται δίκαιος ο συμβιβασμός» πρόσθεσε η ίδια, εκτιμώντας ότι το ζήτημα της ονομασίας πρέπει να επιλυθεί για να προχωρήσει η ευρωπαϊκή και ευρωατλαντική προοπτική των Σκοπίων.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top