Ντόρα: τι συζήτησα στη συνάντηση με τον Κώστα Καραμανλή

«Αποκλειστική ευθύνη του πρωθυπουργού η επιλογή Επιτρόπου»

Αποκλειστική ευθύνη του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά είναι η επιλογή του νέου Επιτρόπου της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη σε συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα Fm.

«Είναι αποκλειστική ευθύνη του πρωθυπουργού και φαντάζομαι ότι εντός των ημερών θα αποφασιστεί το όνομα της επιλογής που θα κάνει η Ελλάδα για το νέο Επίτροπο στις Βρυξέλλες» απάντησε η κ. Μπακογιάννη σε σχετική ερώτηση.

Η κ. Μπακογιάννη επιβεβαίωσε ότι συναντήθηκε πρόσφατα με τον Κ. Καραμανλή και ανέφερε για τη συνάντηση:

« Είχα να δω τον κ. Καραμανλή από τις ευρωεκλογές, οπότε κάναμε μια ευρύτερη συζήτηση. Είναι, όμως, συνηθισμένο πράγμα. Δεν είναι είδηση. Συζητήσαμε πιο πολύ την ευρωπαϊκή εξέλιξη, τις εξελίξεις στην Ευρώπη και πώς παρουσιάζεται το πολιτικό σκηνικό σήμερα στην Ευρώπη, διότι έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και παρουσιάζει μια ευρύτερη κινητικότητα στους λαούς της Ευρώπης και το μήνυμα των ευρωεκλογών πρέπει να ληφθεί πλέον με πολύ διαφορετικό τρόπο από μια Ευρώπη που πρέπει να μπει σε νέου τύπου λογικές. Διότι οι λογικές που ίσχυσαν τα τελευταία χρόνια φοβούμαι ότι μας έχουν φέρει στο περιθώριο του παγκόσμιου γίγνεσθαι και ταυτόχρονα έχουν πληγώσει πολύ τους λαούς μας. Οπότε, οπωσδήποτε η νέα ευρωπαϊκή πραγματικότητα πρέπει να χαραχθεί με άλλους όρους».

Η πρώην υπουργός χαρακτήρισε «ασαφή» τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και πρόσθεσε:

«Δεν νομίζω ότι σοβαρά στοχεύει στο να σταματήσει την ιδιωτικοποίηση του 30% της ΔΕΗ ή τους όρους ανταγωνισμού. Ξέρει πολύ καλά και ο ΣΥΡΙΖΑ ότι όλα αυτά που λέει είναι εκτός τόπου και χρόνου. Αλλά κάνουν μια τελευταία προσπάθεια πολιτικά να δουν αν τους παίρνει ή δεν τους παίρνει για να μπλοκάρουν την προεδρική εκλογή. Αυτή είναι η ταμπακιέρα. Και η εκτίμησή μου είναι ότι θα φανεί αν τους παίρνει ή δεν τους παίρνει από το πολιτικό κλίμα που θα διαμορφωθεί το φθινόπωρο».

Το μέτρο τ��ς επιστράτευσης των απεργών της ΔΕΗ το χαρακτήρισε «ένα πολύ δύσκολο μέτρο» αλλά πρόσθεσε ότι το μόνο σοβαρό και μετρήσιμο έσοδο που προσδοκά αυτή τη στιγμή η χώρα είναι αυτό του τουρισμού. «Σκεφθείτε τι θα γινόταν εάν υπήρχε ένα πραγματικό μπλακάουτ σήμερα στην Ελλάδα. Δεν υπήρχε άλλη επιλογή για την κυβέρνηση, πόσω μάλλον όταν έχουμε και φαινόμενα Φωτόπουλου, ο οποίος μάς δηλώνει ότι θα σκίσει, λέει, το χαρτί. Να το σκίσει το χαρτί ο κ. Φωτόπουλος, διότι, όπως φαίνεται, δεν τον απασχολεί εάν θα έχει ή όχι δουλειά αύριο και να το πει αυτό σε όλους εκείνους που είναι γύρω του άνεργοι, χωρίς κανένα μισθό. Ας τους ρωτήσει ο κ. Φωτόπουλος πώς βγάζουν την ημέρα τους και αν η ελπίδα τους δεν είναι να κάνουν ένα τουριστικό μεροκάματο τώρα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top