Την ίδρυση ιδιωτικών Μονάδων Ημερήσιας Νοσηλείας ανακοίνωσε ο Γρηγοράκος

Με στόχο να «αποφορτιστούν» τα δημόσια νοσοκομεία

Την ίδρυση ιδιωτικών Μονάδων Ημερήσιας Νοσηλείας ανακοίνωσε ο Γρηγοράκος

Τη δυνατότητα ίδρυσης και λειτουργίας Ιδιωτικών Μονάδων Ημερήσιας Νοσηλείας (ΜΗΝ), ανακοίνωσε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Λεωνίδας Γρηγοράκος, σε συνέντευξη Τύπου, με στόχο όπως είπε να αποφορτιστούν τα δημόσια νοσοκομεία από τις μικροεπεμβάσεις.

Οι ΜΗΝ θα λειτουργούν από το πρωί έως το βράδυ και σε αυτές θα γίνονται μικροεπεμβάσεις που απαιτούν ολιγόωρη παραμονή του ασθενή.

Τον έλεγχο των μονάδων θα διενεργούν οι αρμόδιες υπηρεσίες των διοικητικών Περιφερειών, αν και όπως παραδέχθηκε ο κ. Γρηγοράκος, παρουσιάζουν λειτουργικά προβλήματα, για τα οποία ανέφερε ότι «θα τα δούμε».

Ο κ. Γρηγοράκος διαβεβαίωσε ότι οι τροπολογίες που αφορούσαν τη βελτίωση της λειτουργίας των νοσοκομείων του ΕΣΥ και την έγκαιρη αποπληρωμή των δεδουλευμένων εφημεριών των νοσοκομειακών γιατρών, οι οποίες κατετέθησαν την περασμένη εβδομάδα στη Βουλή, αλλά δεν έγιναν δεκτές επειδή ήσαν εκπρόθεσμες, θα επανακατατεθούν.

Μάλιστα, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας απέδωσε δίκιο στους γιατρούς λέγοντας ότι «τα νοσοκομεία του ΕΣΥ έχουν επτά μήνες να πληρώσουν εφημερίες και οι γιατροί έχουν απόλυτο δίκιο». Δεσμεύθηκε επίσης ότι με την τροπολογία που προωθείται, η πληρωμή θα γίνεται εντός δύο μηνών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top