Μετεγγραφές Φοιτητών: SOS απαντήσεις από τον υφυπουργό Παιδείας

Τι αλλαγές φέρνει η τροπολογία στα εισοδηματικά κριτήρια και τους δικαιούχους

Μέχρι αύριο θα είναι έτοιμη η τροπολογία για τις μετεγγραφές σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, διαβεβαίωσε το πρωί της Παρασκευής ο υφυπουργός Παιδείας, Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό, το κατά κεφαλήν εισόδημα για να διεκδικήσει κάποιος φοιτητής τη μετεγγραφή του θα οριστεί στις 9.000 ευρώ. Για μια τριμελής οικογένεια για παράδειγμα με ένα παιδί το ετήσιο εισόδημα θα πρέπει να είναι κάτω από 27.000 ευρώ .

Όπως ωστόσο τόνισε ο υφυπουργός Παιδείας, αυτό δεν σημαίνει ότι όλοι όσοι πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια θα μπορούν να μετεγγραφούν, διότι υπάρχει και ο περιορισμός του 10%.

«Προσπαθούμε να εξομαλύνουμε μία κατάσταση βήμα βήμα», τόνισε ο κ. Δερμεντζόπουλος τονίζοντας ότι επιθυμία του είναι να μην υπάρχουν περιορισμοί στα Περιφερειακά πανεπιστήμια .

Σχολιάζοντας τις ενστάσεις των πρυτάνεων στο θέμα των μετεγγραφών, ο υφυπουργός τόνισε πως τα Πανεπιστήμια έχουν συμφωνήσει με τον κ.Λοβέρδο για το 10% .

Στο ερώτημα για το αν οι αλλαγές στις μετεγγραφές ισχύσουν και για τους εν ενεργεία φοιτητές, ο κ. Δερμεντζόπουλος είπε ότι στόχος του υπουργείου είναι οι αλλαγές να γίνουν για τους φετινούς εισακτέους στα πανεπιστήμια, αλλά όπως τόνισε το υπουργείο είναι ανοικτό σε κάθε βελτίωση και τις περαιτέρω λεπτομέρειες θα τις δώσει ο υπουργός Παιδείας .

Ερωτώμενος για τις πληροφορίες που θέλουν τρίτεκνους και πολύτεκνους να παίρνουν μεταγραφές ελεύθερα χωρίς τον περιορισμό του εισοδηματικού κριτηρίου ο υφυπουργός παρέπεμψε στον υπουργό κ.Λοβέρδο ο οποίος θα δώσει απαντήσεις με την κατάθεση της τροπολογίας.

Αναφέρθηκε ωστόσο και στο θέμα που έχει ξεσπάσει με την Τράπεζα Θεμάτων και τις ε��ετάσεις των μαθητών στην Α’ Λυκείου.

«Οφείλουμε αυτό το εκπαιδευτικό σύστημα να το αλλάξουμε», ανέφερε και πρόσθεσε ότι: «Θα ανακοινωθούν νέες βαθμολογίες για τους μαθητές της Α’ Λυκείου».

ΔΕΙΤΕ Β��ΝΤΕΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top