Άγριος πόλεμος ΣΥΡΙΖΑ - Υπουργείου Παιδείας με φόντο την τραγωδία στα Γιαννιτσά

«Θα καταργήσουμε τις Πανελλήνιες» – «Σεβαστείτε τον πόνο της οικογένειας»

Άγρια κόντρα μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και του υπουργείου Παιδείας ξέσπασε την ώρα που τα φώτα είναι στραμμένα στις Πανελλήνιες εξετάσεις που ξε��ίνησαν σήμερα και με φόντο την τραγωδία με τον 18χρονο που αυτοκτόνησε στα Γιαννιτσά.

Με ανακοίνωσή του, ο τομέας Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθαρίζει ότι θα καταργήσει το «Νέο Λύκειο» και τον νόμο Αρβανιτόπουλου αλλά και τις Πανελλήνιες, προσφέροντας ελεύθερη πρόσβαση στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Όπως αναφέρεται, «η αυριανή κυβέρνηση της Αριστεράς» θα προχωρήσει στις εξής αλλαγές:

- Θα καταργήσει το νόμο περί «νέου λυκείου» και θα αποδεσμεύσει άμεσα τις εξετάσεις για την απόκτηση του απολυτηρίου Λυκείου από την πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Παράλληλα θα επανεξετάσει το ατελείωτο πλέγμα εξετάσεων και θα το αντικαταστήσει με ένα διαρκή πολύπλευρο έλεγχο των γνώσεων των μαθητών που δεν θα διακόπτει την εκπαιδευτική διαδικασία και κυρίως δεν θα δημιουργεί στους μαθητές και στις μαθήτριες το αίσθημα της απόρριψης και της αποτυχίας.

- Θα ξεκινήσει ένα ουσιαστικό διάλογο με τους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, τους εκπαιδευόμενους, όλη την ελληνική κοινωνία για την ανασυγκρότηση της δημόσιας παιδείας που επιβάλλεται.Η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση που επιδιώκει ο ΣΥΡΙΖΑ –αναφέρεται σ��ην ανακοίνωση- έχει έναν ξεκάθαρο στόχο να διασφαλίσει το καθολικό δικαίωμα στη μόρφωση σε ένα ποιοτικά αναβαθμισμένο, δημόσιο και δωρεάν εκπαιδευτικό σύστημα, γι' αυτό προτείνει:

12χρονη υποχρεωτική εκπαίδευση για όλες και όλους και 2χρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή.
Ενιαίο λύκειο θεωρίας και πράξης και μεταλυκειακή δημόσια τεχνολογική εκπαίδευση,
Ελεύθερη πρόσβαση στη τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Ενιαίο χώρο Ανώτατης Εκπαίδευσης και Έρευνας

Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει τις αντιρρήσεις του και για την τράπεζα θεμάτων: «Η ηγεσία του Υπ Παιδείας έχει κάνει τις πολιτικές της επιλογές διαθέτει 1.570.000 ευρώ για τη δημιουργία της τράπεζας θεμάτων, ενώ με το ίδιο ποσό θα μπορούσε να προσλάβει πάνω από 1.000 αναπληρωτές, με τους οποίους θα μπορούσε να αντιμετωπίσει σημαντικό μέρος των εκπαιδευτικών κενών των σχολείων».

Υπ. Παιδείας: Σεβαστείτε τον πόνο της οικογένειας του 17χρονου

Άμεση και αιχμηρή ήταν η απάντηση του υπουργείου Παιδείας που κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να σεβαστεί τόσο την οικογένεια του 18χρονου όσο και την αγωνία των χιλιάδων μαθητών που παίρνουν μέρος στις εξετάσεις.

«Οφείλουν να σεβαστούν τον πόνο της οικογένειας του άτυχου μαθητή, αλλά και την αγωνία και την προσπάθεια των χιλιάδων υποψηφίων που διαγωνίζονται στις Πανελλαδικές Εξ��τάσεις και να σιωπήσουν» αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top